CITA AMB LES URNES

Romeva apel·la a la justícia davant la legalitat

"Hi ha legalitats injustes que s'han de canviar", afirma el número u de Junts pel Sí

Una candidata de la llista unitària anima a l'abstenció els no independentistes

El líder de Junts pel Sí, Raül Romeva, durant la seva intervenció en l’acte central de campanya, a la Farga de l’Hospitalet.

El líder de Junts pel Sí, Raül Romeva, durant la seva intervenció en l’acte central de campanya, a la Farga de l’Hospitalet. / TONI ALBIR (EFE)

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

El número u de la candidatura de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha participat aquest diumenge en un míting dedicat a les dones, en què ha defensat la possibilitat de vulnerar la legalitat, mitjançant un símil històric en què ha recordat la discriminació legal que va existir pel color de la pell o la discriminació de les dones en les eleccions. "Va ser perquè les dones van demanar justícia, perquè van trencar la legalitat que ara tenen els mateixos drets que els homes i poden votar", ha afirmat, en un acte protagonitzat per dones que formen part de Junts pel Sí.

Romeva ha tornat a denunciar "les amenaces, campanya de la por, mentides constants i permanents, de la falta d'arguments, de propostes, de seducció que fa decennis que patim, posem-hi una cosa potent: la revolta dels somriures i la força de les urnes".

En l'acte hi han intervingut la vicepresidenta del GovernNeus Munté, i les també candidates Carme Forcadell Muriel Casals, entre altres.

Forcadell ha afirmat que la millor manera de deixar de ser feministes és "deixar de ser independentistes" perquè s'hagi aconseguit l'Estat català.

Animant a l'abstenció

Per la seva banda, la també candidata Ana Surra, ha fet l'afirmació següent: "Si no voten per la independència, millor que es quedin a casa i no vagin a votar, perquè si no seran còmplices de la dependència".

Notícies relacionades

L'acte no ha entrat en detall de les propostes programàtiques, més enllà de reivindicar la igualtat de les dones en tots els àmbits, i de rendir homenatge a les dones lluitadores al llarg de la història. També s'ha reivindicat que la lluita contra la violència masclista sigui una "qüestió d'Estat": Neus Munté ha dit en aquest sentit que "tenim pressa per tenir les eines d'Estat" per lluitar en aquest àmbit.

L'acte ha finalitzat amb una apel·lació a la mobilització per part de Forcadell: "Hi ha el doble de dones indecises que d'homes, hem de sortir al carrer, deixar-nos-hi la veu i la pell, nosaltres som les que hi tenim més a guanyar".