ELECCIONS 27-S

Iglesias demana disculpes per la seva al·lusió als orígens d'alguns catalans

El líder de Podem insisteix que tenia la intenció de mobilitzar els votants que solen abstenir-se a les eleccions catalanes

Rabell i Pablo Iglesias recolzen els treballadors de Valeo.

Rabell i Pablo Iglesias recolzen els treballadors de Valeo.

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / MARTORELLES

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat disculpes aquest dilluns per la seva criticada al·lusió als orígens andalusos o extremenys d'alguns catalans: "Si he ofès algú amb les meves paraules, ho sento molt". Però ha reiterat que hi ha una part de Catalunya que no sol anar a votar a les eleccions autonòmiques, i que la intenció de les seves paraules era mobilitzar aquest segment de l'electorat de cara al 27-S. I ha afegit: "Hi ha gent que sembla que no vol que es parli de determinats temes en aquesta campanya".

Notícies relacionades

Arran de les acusacions d'"etnicista" que li han plogut els últims dies per part de l'independentisme, el líder de Podem ha reclamat a algunes forces, en implícita al·lusió a la CUP, que "no es confonguin d'enemic" i que el vegin com un "aliat" en defensa del dret a decidir dels catalans. Precisament, el candidat de la CUP al 27-S, Antonio Bañosva carregar durament contra Iglesias aquest diumenge pel seu "paracaigudisme ètnic", després que el dirigent del partit lila retragués a l'organització assembleària la seva ambigüitat sobre si facilitaria la investidura d'Artur MasArtur Mas.

"Sembla que hi ha gent molesta perquè parlem d'alguns barris on hi ha altres problemàtiques que per a nosaltres són centrals", ha lamentat Iglesias durant una visita a la fàbrica de Valeo, la multinacional francesa de complements per a automòbil amb 257 treballadors en vaga indefinida per la intenció de l'empresa de tancar la planta de Martorelles (Vallès Occidental) i traslladar la producció a Saragossa.