LA CAMPANYA DEL 27-S

Iceta reivindica una Diada que se celebri "amb les banderes que cadascú desitgi"

El candidat del PSC reparteix la seva jornada entre el monument de Casanova, Nou Barris i Bellvitge

Iceta, en l’ofrena al monument a Rafael Casanova.

Iceta, en l’ofrena al monument a Rafael Casanova. / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS / BARCELONA

El programa de l'Onze de Setembre per al candidat del PSC acabarà aquesta nit a la festa major del barri de Bellvitge, a l'Hospitalet, després d'haver participat aquest matí en l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova i en l'homenatge a Salvador Allende al Carmel. Miquel Iceta ha comentat, a l'iniciar la seva jornada de campanya, que la Diada és "un dia en què hi caben totes les idees i totes les reivindicacions", una commemoració que "cadascú té dret a celebrar com vulgui, amb les banderes que prefereixi, amb els sentiments que prefereixi, amb les reivindicacions que cregui convenients", i "sense necessitat de participar en les manifestacions" si així es desitja. Iceta ha advertit que "el dia en què la Diada no sigui per a tots haurem fet un pas cap enrere gegantí".

"Aquesta festa segueix sent de la ciutadania, que ningú se la apropiï, i el que convé és que tots recordem que Catalunya quan va unida guanya i quan es divideix perd", ha afegit. De la concentració de la Meridiana, el candidat del PSC ha dit que "és una manifestació per la independència", projecte que els socialistes no comparteixen.

ICETA I ELS VÍDEOS VIRALS

Notícies relacionades

El líder del PSC va celebrar dijous el contingut d'un vídeo "que sembla que s'està fent viral". El dels presidents de comunitats autònomes socialistes en què envien un missatge als catalans amb motiu de la Diada. "M'ha encantat, moltes vegades les paraules vénen molt carregades, afloren els sentiments, afloren els debats, i crec que és bo que es vegi que a la resta d'Espanya i a Catalunya hi ha un afecte, una fraternitat, unes ganes de seguir construint junts una Espanya diferent. He sentit un punt d'emoció al veure que no estem sols", ha declarat.

Encara que viral, el que es diu viral, té moltes més possibilitats de ser-ho el vídeo en què Iceta, a les 00.02 hores, en el mateix acte d'inici de campanya, es llança a ballar la cançó de Queen 'Don't stop me now' davant la mirada sorpresa del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Al candidat també li devia encantar (va compartir la imatge al cap de poc al seu compte de Twitter).