La Guàrdia Civil s'emporta de Sant Cugat l'expedient d'una adjudicació a Teyco

Es tracta de la documentació relativa a una promoció de vivenda pública del 2008 al barri de Volpelleres

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SANT CUGAT

La Guàrdia Civil s'ha emportat divendres de Sant Cugat del Vallès la informació relativa a l'adjudicació d'una promoció de vivenda pública a la localitat adjudicada a l'empresa Teyco. Es tracta d'una adjudicació en segona instància que va recaure sobre l'empresa després de la fallida de la que havia sigut seleccionada en una primera licitació.

Els agents que s'han desplaçat fins a la localitat vallesana han accedit a les dependències de l'empresa pública de vivenda, Promusa, d'on s'han emportat l'expedient relatiu a aquesta obra pública. L'adjudicació de la construcció de 72 vivendes de protecció oficial es va portar a terme mitjançant el procés establert d'adjudicació, que es va repetir després de la fallida de la primera companyia a la qual s'havia assignat el projecte per un import d'entre 4 i 5 milions d'euros.

Es tracta de l'edifici conegut com Els Rabassaries, situat al barri de nova creació de Volpelleres, i les obres les va començar l'empresa adjudicatària en primer lloc. Després de la seva fallida, es va adjudicar a Teyco, que es va encarregar de la finalització dels treballs.

Notícies relacionades

L'alcaldessa Mercè Conesa ha assegurat que l'actuació policial ha sigut una posada en escena "exagerada", i ha considerat que es tracta d'una documentació que si el jutge li hagués exigit l'hi hauria enviat sense cap mena de problema. En aquest sentit també ha ironitzat sobre el fet que s'hagi requerit informació a consistoris com el seu, governats per Convergència: "És lògic que si el jutge investiga Teyco demani informació als ajuntaments que l'hem contractat, no crec que només siguem ajuntaments convergents, perquè és una empresa que fa obres i les fa molt bé", ha assenyalat en roda de premsa.

Conesa també ha assenyalat que aquesta va ser l'última concessió que el consistori de Sant Cugat va fer a Teyco, ja que tot i haver-se presentat a concursos posteriors, sempre hi va haver propostes que encaixaven més bé. Divendres que ve la comissió encarregada de la contractació, formada per quatre tècnics municipals, es reunirà amb l'oposició per traslladar els detalls de l'adjudicació de les obres, amb la voluntat de destacar la transparència en el procés portat a terme el 2008.