camí cap a les urnes

Ciutadans promet llibres de text gratis a l'escola pública i concertada si guanya el 27-S

Inés Arrimadas considera que Junts pel Sí no té "ni projecte, ni programa ni lideratge", ja que només practiquen "política ficció"

Albert Rivera i Inés Arrimadas, aquest dilluns, en la presentació de la campanya de Ciutadans.

Albert Rivera i Inés Arrimadas, aquest dilluns, en la presentació de la campanya de Ciutadans. / EFE / TONI ALBIR

1
Es llegeix en minuts

La candidata de Ciutadans (C's) a les eleccions del 27 de setembre, Inés Arrimadas, ha proposat aquest dimarts que els llibres de text siguin gratuïts a l'escola pública i concertada, tant a primària com a secundària, i ha alertat que Junts pel Sí no té programa i practica "política ficció".

En roda de premsa, i amb l'objectiu de "prioritzar" els recursos públics, Arrimadas ha anunciat aquesta proposta del programa electoral de C's, que beneficiaria aproximadament un milió d'alumnes catalans, i que tindria un cost d'entre 200 i 300 euros anuals per alumne.

La presidenciable ha argumentat que existeixen els recursos suficients per prioritzar en àmbits com l'educació i la sanitat, a diferència de l'actual Govern d'Artur Mas, que "ha llençat" els diners dels catalans amb el seu projecte "separatista".

En aquest sentit, Arrimadas ha apuntat com a partides innecessàries les destinades a les ambaixades, a les campanyes independentistes, a les duplicitats administratives, com els Consells Comarcals, que estan "polititzats", o a la consulta "il·legal" del 9 de novembre. "Nosaltres no malgastarem mai els diners dels catalans, sinó que invertirem en futur", ha promès Arrimadas.

Per Ciutadans, ha dit la candidata per defensar aquesta proposta del seu programa electoral, l'educació no és un "privilegi ni un capritx, sinó un dret".

Notícies relacionades

La candidata a la presidència de la Generalitat ha contraposat la mesures "concretes, clara i assenyades" de la seva formació amb les de la candidatura unitària independentista Junts pel Sí, el cap de cartell de la qual, Raül Romeva, va afirmar aquest dilluns que la seva llista contempla un programa "instrumental" i no de govern de cara a aconseguir la independència de Catalunya.

Arrimadas, que veu "poc seriós" aquest fet, ha alertat així que Junts pel Sí no té "ni projecte, ni programa ni lideratge", ja que només practiquen "política ficció", per la qual cosa, segons ella, la llista independentista no representa una "alternativa" per solucionar els problemes "reals" dels catalans.