Junqueras admet més sintonia amb la CUP que amb CDC en polítiques socials

El líder d'ERC, que avui grava un espot de campanya amb Mas, anuncia que aquesta setmana es reunirà amb el president

1
Es llegeix en minuts

Seguint la dinàmica de gestos i mans esteses entre partits que està sent aquesta precampanya, el líder d'ERC i número cinc de la llista Junts pel SíOriol Junqueras, ha admès aquest dilluns que en polítiques socials se sent més pròxim a la CUP que al seu soci de candidatura, Convergència Democràtica.

De la mateixa manera, Junqueras ha assegurat que també comparteixen "molts objectius" amb Catalunya Sí que es Pot, per la qual cosa ha considerat que "quan l'independentisme guanyi de forma explícita", la candidatura que encapçala Lluís Rabell "acceptarà el resultat i es posarà al costat de la majoria per construir el país que la majoria vulgui".

Notícies relacionades

En la mateixa línia que s'ha manifestat unes hores abans el cap de llista per Girona de Junts pel Sí, Lluís LlachLluís Llach, el dirigent republicà ha instat Sí que es Pot a col·laborar per a l'elaboració d'una constitució catalana, que, ha afegit, haurà de comptar amb una "majoria molt àmplia". No és la primera vegada que dóna la mà a la llista d'ICV i Podem. "No renunciarem a construir la República Catalana amb els amics que tenim"No renunciarem a construir la República Catalana en altres opcions polítiques, va dir el líder d'ERC el 25 de juliol al seu discurs en el 27è congrés del partit.

Junqueras ha fet aquestes declaracions en una tertúlia esportiva a Rac 1, on ha utilitzat els seus coneixements com a historiador per parlar de l'origen de la samarreta blaugrana del Barça. Així mateix, ha explicat que aquest mateix dilluns té previst gravar un espot de campanya amb el president Artur Mas, amb qui "segurament" es reunirà aquesta setmana.