LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

El PSOE reclama saber si els corruptes de la Púnica es van acollir a l'amnistia fiscal

Els socialistes exigeixen a Rajoy que sigui ell el qui defensi els pressupostos al Congrés

El socialista Antonio Hernando, en unes declaracions al Congrés dels Diputats, Madrid. EFE / ZIPI

El socialista Antonio Hernando, en unes declaracions al Congrés dels Diputats, Madrid. EFE / ZIPI

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El PSOE demanarà la compareixença del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i presentarà diverses preguntes parlamentàries per conèixer si els corruptes implicats en l'operació Púnica, com el seu cap, Francisco Granados, es van acollir a l'amnistia fiscal.

El portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha justificat la petició amb l'argument que cada dia s'estan coneixent noves dades sobre la 'xarxa Púnica' que converteixen aquest entramat en "una autèntica teranyina de la corrupció" del PP. I, com que implicats en altres trames com Luis Bárcenas Rodrigo Rato es van acollir a la regularització extraordinària, ha explicat, també algun implicat a la Púnica podria haver-ho fet, ja que, en opinió dels socialistes, l'amnistia fiscal s'ha convertit en "la radiografia del mapa de corrupció del PP".

RAJOY, ALS PRESSUPOSTOS

El PSOE ha exigit, per una altra part, a Mariano Rajoy que sigui ell qui defensi els Pressupostos Generals de l'Estat al Congrés. Hernando ha argumentat que, com que el president del Govern ha pretès convertir els comptes per al 2016 en el "primer míting" del PP per a la campanya, ha de ser ell qui les defensi a la Cambra. El socialista ha argumentat que és la primera vegada en la història que s'avancen els pressupostos, amb la vista posada a aprovar-los abans que es convoquin les eleccions generals, perquè els apliqui el pròxim govern. Davant del fet que es tracta d'una tramitació "extraordinària", també hauria de ser inusual la seva exposició, ha assenyalat.

"Els pressupostos són el testament polític de Rajoy, per això li demanem que no hi enviï Montoro com si fos el seu testaferro", ha sentenciat Hernando.

EL PACTE AMB PODEM

Notícies relacionades

El dirigent socialista ha considerat, a més, en una roda de premsa al Congrés, que el cap de l'Executiu està atiant la por a una aliança entre el PSOE i aliança Podem després de les generals perquè "sap que l'única alternativa al PP" és el PSOE i l'"únic candidat amb possibilitats de ser president del Govern és Pedro Sánchez". Aquesta situació, ha continuat, "li deu treure el son i això explica les seves obsessions".

Hernando ha manifestat, a més, que l'únic pacte que hauria d'explicar el PP és al que va arribar el ministre de l'Interior, Jorge Fernández, amb Rato en la reunió que van mantenir al seu despatx.