LES VACANCES DELS POLÍTICS

Escapades en família per als nous líders valencians

Puig, Oltra i Ribó escullen el turisme rural i sense luxes per desconnectar

2
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / VALÈNCIA

Els nous líders de la política valenciana s'escaparan a l'agost, durant pocs dies, de la calor de València i de les seves obligacions al capdavant del Consell i de l'ajuntament. Aclaparats per la feina que els espera després d'haver aterrat a les institucions al mes de juny, tant el tàndem Ximo Puig-Mónica Oltra al capdavant de la Generalitat Valenciana com el nou alcalde Joan Ribó coincideixen en un model de descans que té tres potes fonamentals: la família, la muntanya i la brevetat. A més, com l'acció política de què fan bandera, no hi haurà excessos ni destins luxosos per a cap d'ells.

El president de la Generalitat Valenciana carregarà les piles durant 10 dies a la seva estimada Morella, localitat d'on va ser alcalde durant 17 anys, i on "s'escapa sempre que pot", insisteixen des del seu entorn. Se n'hi anirà el dia 14 i es reincorporarà a les seves tasques el 24. Perquè, com cada any, Puig ha fet el possible per quadrar les seves vacances amb les festes locals de Sant Roc, on són protagonistes els bous al carrer, i que se celebren després del pont del 15 d'agost. El president valencià passarà allà els dies amb la seva dona, els seus fills, el seu germà i els seus pares, a més de dinar amb els amics del poble, on encara conserva una bona colla. Als matins, farà la passejada de rigor amb el seu gos Pancho; una caminada de prop d'una hora.

"¡'HI HA TANT PER FER!"

Notícies relacionades

La vicepresidenta Oltra ocuparà les funcions del càrrec del president mentre Puig estigui fora. Però la líder de Compromís encara no sabia a finals de juliol si marxaria de vacances. "¡Hi ha tantíssimes coses per fer!", admetia, una mica desorientat, un dels seus col·laboradors més pròxims. Al final, estarà fora vuit dies exactes. Serà del 4 al 7 i del 24 al 27 d'agost, quan agafarà uns dies per estar també en família, amb els seus fills i el seu marit. No anirà gaire lluny; escapades curtes a alguna casa rural i poc més.

Ribó és el més gelós de la seva intimitat. "No li agrada gaire parlar d'aquestes qüestions", expliquen de l'alcalde que va destronar Rita Barberá del consistori valencià. El nou regidor farà "uns dies" de vacances la segona meitat de l'agost per estar "en contacte amb la naturalesa", disfrutar de la muntanya i "fer esport" al costat de la seva dona. On es refugiarà exactament per desconnectar és una dada que Ribó prefereix no desvelar.