NOMENAMENT POLÈMIC

El PSOE vol que Margallo i Wert donin la cara al Congrés

Antonio Hernando, portaveu del PSOE, ha anunciat que demanarà la compareixença de l’exministre i de Margallo. / JUAN MANUEL PRATS / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El portaveu parlamentari del PSOE, Antonio Hernando, va anunciar ahir que el seu grup sol·licitarà explicacions urgents al Govern i a José Ignacio Wert sobre «la cacicada» que ha suposat premiar «el pitjor ministre d'Educació de la història d'Espanya» amb el càrrec de nou cap de la delegació permanent d'Espanya davant l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE) amb seu a París.

Hernando va explicar que el grup socialista reclamarà que es reuneixi la Diputació Permanent del Congrés per convocar la Comissió d'Afers Estrangers amb l'objectiu que el ministre del ram, José Manuel García-Margallo, i el mateix Wert expliquin els motius del nomenament i els mèrits que acumula. El portaveu socialista va acusar el president del Govern, Mariano Rajoy, de fer un  31 de juliol («d'amagatotis i amb traïdoria») un «acte de nepotisme» que el PSOE creia que no s'atreviria a cometre.

«El que milions d'espanyols es pregunten aquests moments és quins mèrits té el pitjor ministre d'Educació de la història d'Espanya per haver sigut nomenat ambaixador davant l'OCDE», va subratllar Hernando, que va recordar que Wert se'n va anar del ministeri després d'enfrontar-se a tota la comunitat educativa.

SENSE EXCUSES / «Al ministre que ha deixat l'Educació destrossada, que ha aprovat una llei que s'està demostrant que és inaplicable, ara l'enviem a l'OCDE a veure si també la destrossa», va clamar el dirigent socialista. Hernando va qualificar el nomenament d'«inexplicable» i va recalcar que al seu partit tant li fan les raons de «reagrupació familiar» esgrimides, ja que la dona de Wert, l'exsecretària d'Estat d'Educació Montserrat Gomendio, ha sigut nomenada fa poc directora general adjunta d'Educació de l'OCDE.

«És molt greu», recalquen els socialistes, que van insistir que Rajoy també hauria de respondre per aquest «acte de nepotisme».

Notícies relacionades

Wert va plegar com a titular d'E­ducació el 26 de juny passat, segons el president del Govern, a petició pròpia per «raons personals».

El Consell de Ministres de divendres també va nomenar ambaixadora d'Espanya davant la Unesco Teresa Lizaranzu, dona del responsable de l'oficina econòmica de la Moncloa, Álvaro Nadal.