EL FRONT D'ESQUERRES PERFILA LA SEVA LLISTA DE CARA AL 27-S

Lluís Rabell serà el número u de la candidatura Sí que es pot

L'activista veïnal estarà acompanyat d'Albiach, de Podem, i de Coscubiela, d'ICV

El perfil ciutadà i la seva capacitat de construir consens és la base de l'elecció

Rabell, en un carrer de l’Eixample, el 2012.

Rabell, en un carrer de l’Eixample, el 2012. / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, Lluís Rabell, serà el número u de la llista per a les eleccions del 27 de setembre de Catalunya sí que es pot, la candidatura que uneix Podem, ICV i EUiA, segons van confirmar fonts del col·lectiu polític. La número dos de la llista serà Jéssica Albiach, de Podem, i el número tres i portaveu serà el veterà sindicalista Joan Coscubiela, d'ICV.

Segons fonts de la candidatura, s'ha escollit Rabell perquè és una figura capaç de construir consens i també pel seu perfil ciutadà. Per reforçar aquesta idea de transversalitat, a l'acte de presentació, que probablement tindrà lloc avui, no hi assistiran els partits que formen la llista.

Abans que Rabell havien sonat diversos noms per encapçalar la llista d'esquerres, entre ells els de Jordi Évole i Arcadi Oliveras.

Diumenge passat, Catalunya sí que es pot va polaritzar la precampanya del 27-S a l'autoproclamar-se l'alternativa a la llista pactada per CDC i ERC, que suposaria un altre Govern per i per als «de dalt», van dir. Els impulsors de la candidatura van confrontar el seu model d'una Catalunya «mestissa» i «de les classes populars» al de «continuïtat» que encarna la llista única.

Els portaveus del col·lectiu van expressar diumenge la seva confiança que l'organització de la monja Teresa Forcades, Procés Constituent, acabi afegint-se a la marca que ha pres el seu nom de la consigna dels indignats del 15-M, ja que, van afegir, havia participat en la redacció de la Declaració pel canvi social i polític a Catalunya, base programàtica per desactivar a les urnes una candidatura «que es camufla i es disfressa», segons Dolors Camats, d'ICV, però que dirigeix Artur Mas. «És la candidatura de la continuïtat, hi hagi qui hi hagi de número 1, 2, 3 i, especialment, de 4». Així va al·ludir al fet que sigui un exeurodiputat del seu partit, Raül Romeva, el cap de la llista única, si bé serà Mas, tot i figurar al número 4 de la candidatura, qui governi si guanyen.

Notícies relacionades

PODER FINANCER / El document consensuat esmenta explícitament Mas, qui, diu el text, «parla d'independència, però en realitat buida de contingut la sobirania de Catalunya i la posa en mans del poder financer». I veu «compatible» una «república catalana» tant amb «un horitzó independentista» com amb «un de federalista o confederalista».

Els partits van subratllar el seu compromís amb un referèndum que resolgui el conflicte català i que van desvincular del 27-S, unes eleccions que plantegen no com a plebiscitàries, sinó com l'oportunitat de canviar un Govern que «retalla amb l'excusa de la crisi».