Quim Torra, nou president d'Òmnium Cultural

El relleu de Muriel Casals ostentarà el càrrec fins que se celebrin eleccions a la presidència de l'entitat, abans de final d'any

El nou president d’Òmnium Cultural, Quim Torra.

El nou president d’Òmnium Cultural, Quim Torra.

1
Es llegeix en minuts

L'advocat, editor i escriptor Quim Torra (Blanes, 1962) és el nou president d'Òmnium Cultural. Així ho ha decidit la Junta Nacional de l'entitat després de la dimissió de l'expresidenta Muriel Casals, que va renunciar al càrrec per presentar-se a les eleccions del 27-S amb la llista unitària de CDC, ERC i les entitats sobiranistes. Casals ocupa el número tres de la llista presentada aquest dilluns al Museu d'Història Nacional.

Notícies relacionades

El nou president ha comunicat aquest dimarts a la tarda per carta als més de 50.000 socis que ocuparà el càrrec fins que se celebrin les eleccions a la presidència d'Òmnium, que seran després del 27-S i abans de finalitzar el 2015.

Torra agraeix a Casals la feina feta i recorda que s'ha d'"omplir la Meridiana" per la Diada i que toca "concentrar-se" en el "fabulós objectiu que tenim davant", en referència al 27-S. "El 27-S és el referèndum que no hem pogut fer. I el volem guanyar", afegeix.