CAMÍ CAP A LES URNES

Romeva, Forcadell i Casals aniran en els tres primers llocs de la llista unitària

L'exdirigent d'ICV, l'expresidenta de l'ANC i la presidenta d'Òmnium precediran Mas i Junqueras en la candidatura

Els cinc primers candidats de la llista unitària pactada per CDC, ERC i les entitats sobiranistes: Raül Romeva, Carme Forcadell, Muriel Casals, Artur Mas i Oriol Junqueras.

Els cinc primers candidats de la llista unitària pactada per CDC, ERC i les entitats sobiranistes: Raül Romeva, Carme Forcadell, Muriel Casals, Artur Mas i Oriol Junqueras.

1
Es llegeix en minuts

L'exdirigent d'ICV Raül Romeva, l'expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Carme Forcadell i la presidenta d'Òmnium CulturalMuriel Casals, ocuparan els tres primers llocs de la llista unitària pactada per CDC i ERC amb la societat civilCDCERC. En els números quatre i cinc aniran, tal com ja es va conèixer aquest dimarts, el president Artur Mas i el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras.

Encara que Romeva encapçali la llista, els actors implicats van pactar que serà Mas qui presideixi el nou Govern si la llista unitària obté la majoria el pròxim 27 de setembre, en unes eleccions que les forces sobiranistes plantegen en clau plebiscitària.

L'exeurodiputat d'ICV va optar per no presentar-se a les últimes eleccions europees i el març passat va abandonar la militància del partit per discrepàncies amb la direcció. "Si no resolem de forma urgent i satisfactòria la situació paralitzadora que suposa el debat nacional, poc podrem fer en totes les altres qüestions", va dir llavors l'exdirigent ecosocialista del sector sobiranista. Poc després, va passar a coordinar la campanya 'Ara és l'hora' per al 27-S.

VA NEGAR PLANTEJAR-SE ANAR EN UNA ALTRA LLISTA

El 3 de març, després de deixar Iniciativa, va assegurar que no es plantejava anar en cap altra llista ni per a les eleccions municipals ni per a les autonòmiques.

Forcadell, lingüista fundadora de la Plataforma per la Llengua, va ser regidora d'ERC a l'Ajuntament de Sabadell i posteriorment va deixar la militància per centrar-se en entitats de la societat civil, fins que va ser elegida presidenta de l'ANC des de la seva fundació. El mes de maig passat la va rellevar Jordi Sànchez Jordi Sànchez

Pel que fa a Casals, presideix des del 2010 Òmnium Cultural, una de les tres entitats que més actes proindependència ha impulsat, juntament amb l'ANC i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

TUITS SIMULTANIS

Una vegada ha transcendit el nom dels tres primers candidats pactats per CDC i ERC, Romeva ha escrit al seu compte de Twitter: "Assumim col·lectivament el compromís". El missatge va acompanyat de les etiquetes #Juntsperguanyar i #27S. Casals ha escrit el mateix tuit.

Notícies relacionades

{14369622389900}

 {14369622389901}