Àngel Ros: "No he venut la meva ànima. Segueixo sent socialista i catalanista"

L'alcalde de Lleida garanteix que el català no retrocedirà a la ciutat i defensa el pacte amb C's a la Paeria

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la portaveu municipal de Ciutadans, Ángeles Ribes, ahir a la Paeria.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la portaveu municipal de Ciutadans, Ángeles Ribes, ahir a la Paeria. / ACN / SALVADOR MIRET

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de LleidaÀngel Ros, ha dit aquest divendres, després d'haver pactat un acord amb el grup municipal de CiutadansCiutadans per evitar recolzar la independència, que no ha "venut la seva ànima" i que segueix sent "socialista i catalanista". El regidor del PSC, que ha afegit que els socialistes són catalanistes i no volen fer l'evolució cap a l'independentisme, va acordar amb el partit taronja no recolzar la incorporació del consistori de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ni penjar estelades en llocs públics.

Per aquest motiu, ha rebut moltes crítiques i ell s'ha defensat en l'emissora assegurant que "el català a Lleida no retrocedirà". L'acord inclou l'actualització del reglament d'usos lingüístics de la Paeria d'acord amb els principis de cooficialitat.

Notícies relacionades

"No és just que es criminalitzi el PSC i C 's per arribar a un pacte", ha dit el regidor. A més ha afegit que "l'acord s'ha fet a la Paeria, però és un acord que el que busca és la governabilitat, el respecte institucional i el respecte a la legalitat".

MOTIUS DEL PACTE

Ros ha justificat el pacte amb C's per ser el partit amb el que té millor sintonia, encara que ha afegit que un acord amb una força "no suposa una significació de pensament" amb la mateixa. "Els que critiquen el pacte són els que intentaven pactar amb C 's per fer una pinça contra els socialistes", ha dit.