'SANFERMINES'

El Govern recorre la col·locació de la 'ikurriña' a Pamplona

UPN i PSN critiquen la decisió de l'alcalde d'EH Bildu

El ’txupinazo’, el tret de sortida dels ’sanfermines’. / AFP / ANDER GUILLENEA / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

La Delegació del Govern a Navarra ha presentat un recurs al jutjat de guàrdia contra la decisió de l'Ajuntament de Pamplona de col·locar una 'ikurriña' al balcó principal durant el 'txupinazo' que obre els 'sanfermines'.

La delegada del Govern a Navarra, Carmen Alba, ha explicat que en el recurs contenciós administratiu s'assenyala que la presència de la 'ikurriña' va "en contra de la legalitat vigent", a més de ser contrària "al sentiment de la majoria dels navarresos". Per la seva part, el nou equip de Govern del consistori, encapçalat per l'alcalde de Pamplona, Joseba Asirón, d'EH Bildu, ha explicat que la 'ikurriña' podia onejar legalment perquè és una deferència a les tres parlamentàries basques que han sigut convidades a assistir a l'inici de les festes.

Notícies relacionades

Segons el portaveu d'UPN a l'Ajuntament de Pamplona i exalcalde de la ciutat, Enrique Maya, és lamentable que els 'sanfermines' hagin començat "incomplint la legalitat", i ha denunciat que EH Bildu està "imposant una bandera a tothom".

També han mostrat el seu malestar els socialistes navarresos. El secretari d'Organització del PSNSantos Cerdán, ha assenyalat que ha sigut "una mala decisió", ja que si Asirón "no respecta i compleix la llei, es debilita com a alcalde davant tots els pamplonesos". Segons el dirigent socialista, la 'ikurriña' "no és la bandera que uneix els navarresos".