COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ AL PARLAMENT

DIRECTE I Segueix la compareixença de Luis Bárcenas davant la 'comissió Pujol'

L'extresorer del PP respon per videoconferència a les preguntes dels grups del Parlament

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

L'extresorer del PP Luis Bárcenas compareix aquest dilluns, a partir de les 16.00 hores, davant la comissió d'investigació del Parlament sobre el frau i la corrupció política, coneguda també com a 'comissió Pujol'. Això sí, el que va ser també senador popular intervindrà davant la Cambra catalana per videoconferència perquè, segons fonts parlamentàries, va al·legar que aquest matí havia de fitxar a l'Audiència Nacional i no podia desplaçar-se a Barcelona.

Notícies relacionades

També aquesta tarda compareix Hervé Falciani, l'exempleat de banca que va destapar els noms de desenes de personatges coneguts que tenien comptes en paradisos fiscals. Falciani també parlarà per videoconferència, encara que en aquest cas per motius de seguretat, ja que és un home molt odiat per certs sectors polítics i econòmics.

Bárcenas seurà al banc dels acusats pels 'papers' que porten el seu nom, acusat dels delictes d'organització criminal, associació il·lícita, falsedat comptable, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, delicte electoral i delictes contra la Hisenda Pública. El jutge José de la Mata va obrir a finals de maig judici oral contra sis persones: els extresorers del PP Álvaro Lapuerta i Bárcenas, l'exgerent Cristóbal Páez, l'arquitecte Gonzalo Urquijo, i les empleades d'Unifica (l'empresa que va reformar la seu nacional del partit conservador) Belén García i Laura Montero. L'exsenador va sol·licitar el seu reingrés al PP, però el partit li va tancar la porta.