Alierta reuneix el nucli dur de l'Ibex per analitzar els resultats

Dimarts, els executius desgranaran el nou mapa, amb Podem i C's

César Alierta.

César Alierta.

1
Es llegeix en minuts
P. SANTOS / R. M. SÁNCHEZ / MADRID

César Alierta, president de Telefónica i alma mater del Consell Empresarial de la Competitivitat (CEC), ha convocat l'assemblea general d'aquest lobby empresarial dimarts que ve, 16. Els grans patrons aprofitaran la reunió per analitzar els resultats electorals de les eleccions municipals i autonòmiques i els pactes engiponats entre diverses forces polítiques després de l'aterratge de Podem i Ciutadans.

El CEC és un think tank compost per una quinzena de grans empreses (Mango, Santander, La Caixa i Grupo Planeta, entre altres, i l'Institut de l'Empresa Familiar) que té com a objectiu aportar les experiències de les grans multinacionals per «orientar i incrementar la competitivitat espanyola», segons es pot llegir a la seva web.

Com que, llevat sorpreses d'última hora, dissabte es constituiran els ajuntaments, els alts executius podran veure com ha quedat el mapa després de la pèrdua de majories absolutes del PP en grans ciutats a més a més dels acords a què han arribat els socialistes i Podem en consistoris de pes, com es preveu que tingui lloc a Madrid i a Barcelona. Entre els grans empresaris preocupa les conseqüències de la fragmentació política sobre les inversions a Espanya.

Notícies relacionades

Aquestes aliances són mostra de la «radicalització» del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en paraules de Mariano Rajoy. El líder socialista està intentant repartir aliances entre Podem i Ciutadans per evitar que el PP tingui èxit amb aquesta campanya, cosa per a la qual l'ha ajudat el pacte entre Susana Díaz i Albert Rivera a Andalusia. De fet, la dirigent ha advertit Sánchez del perill de servir de «passarel·la» a Pablo Iglesias, contra el qual el CEC va carregar quan va irrompre a les europees del 2014.

GARICANO I C'S / Els empresaris analitzaran la puixança del partit taronja, menor que la prevista pels sondejos però clau en autonomies simbòliques, com Madrid i Andalusia. Rivera va fitxar l'economista liberal Luis Garicano, vist amb bons ulls per les empreses de l'Ibex.