Colau garanteix que la ciutat demanarà la renovació del Mobile

La guanyadora i Trias es reuneixen per primer cop i ofereixen versions oposades

Vol mantenir la fira, però li demanarà repartir millor el benefici a la ciutat

Una participant al Mobile World Congress, el març passat.

Una participant al Mobile World Congress, el març passat. / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

Ada Colau va confirmar ahir que Barcelona firmarà la petició oficial de pròrroga fins al 2023 de la capitalitat mundial del mòbil i el Mobile World Congress (MWC) -la GSMA, organitzadora de la cita, decidirà a l'estiu si l'hi concedeix-. La guanyadora de les eleccions municipals ho va explicar després de reunir-se amb l'alcalde sortint, Xavier Trias, per primera vegada des dels comicis. Colau va afirmar que si bé li ha demanat a Trias que no firmi «contractes d'última hora», el convergent la va alertar de la importància d'aquest tràmit. Ella va dir que està d'acord amb la pròrroga i va subratllar que al seu dia tots els grups la van recolzar, de manera que li sembla positiu que Barcelona la firmi. Aquesta feina, que es produirà en els pròxims dies, recaurà encara en Trias.

La futura alcaldessa va explicar que una de les primeres coses que farà com a alcaldessa serà demanar una reunió amb la cúpula de l'MWC perquè els beneficis que genera estiguin més repartits entre la ciutadania. Colau es va pronunciar en aquests termes després d'una entrevista marcada per «una absoluta cordialitat» i en què, segons va relatar, Trias va donar per fet que l'alcaldessa serà ella, si bé també li va dir que no podria rebutjar-ho si 21 regidors el recolzaven per seguir en el càrrec. Però Colau ha precisat que Trias li va dir que la «confabulació» no era idea seva, «sinó del PP i de poders econòmics». «Trias m'ha deixat ben clar que seré la pròxima alcaldessa».

A més a més d'aquesta trobada, els equips de CiU i Barcelona en Comú es van reunir ahir per primera vegada en una taula de traspàs en què s'asseuen dues delegacions encapçalades per Joaquim Forn, primer tinent d'alcalde, i Gerardo Pisarello, segon de la llista de Colau.

L'ALCALDE MATISA 

Notícies relacionades

Quan Colau ja havia descartat que Trias pogués evitar la seva elecció com a alcaldessa, un cop ella va difondre que l'alcalde sortint li havia dit que el pla no era idea seva però que no podia evitar-ho, aquest va tornar a parlar del tema. Poc després que la guanyadora de les eleccions parlés davant els mitjans, fonts pròximes a l'alcalde van explicar que no era cert que Trias donés per fet en la seva reunió amb Colau que ella serà alcaldessa, va informar ACN. Segons aquestes fonts, l'alcalde es va limitar a explicar a l'alcaldable el mateix que havia dit al matí a TV-3. És a dir, que no dóna per perduda la possibilitat d'accedir a l'alcaldia mitjançant un pacte amb el PSC i ERC, i comptant amb el vot favorable del PP en la investidura. Segons l'entorn de Trias, que Colau digués que l'alcalde «ha donat per fet que ella serà alcaldessa» i que ha renunciat a propiciar una operació per evitar-ho entra dins del terreny de les «percepcions» de l'alcaldable.

En resum, la jornada va donar per a dues versions ben diferents d'una reunió presumptament molt cordial que va durar una hora i que va tenir lloc al despatx de Trias, que ben aviat podria ser el de Colau, si es decideix a ocupar el mateix.