Mas ataca l'esquerra a Reus pel 'cas Innova'

La tinenta d'alcalde Teresa Gomis, imputada, no aplaudeix l'alcalde convergent

2
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / REUS

El president de la Generalitat, Artur Mas, va protagonitzar ahir el seu míting més contundent. El líder de CiU va anar a Reus a defensar amb molta vehemència la gestió local de la federació, esquitxada per les irregularitats del cas Innova. En a penes una dotzena de minuts, Mas va carregar contra el «caos» del govern local anterior, format per PSC, ERC i ICV, en un acte amb l'alcalde, Carles Pellicer, i el regidor d'economia, Marc Arza, imputat recentment per aquest cas. La segona tinenta d'alcalde, Teresa Gomis -imputada des del 2013 i empresonada durant 72 hores el 28 d'abril- va assistir a l'acte asseguda a l'última fila i sense aplaudir l'alcalde. Només al president. Gomis no repetirà a l'ajuntament perquè no va en les llistes de la federació.

Innova és el nom del hòlding d'empreses creat pel tripartit que va governar l'anterior legislatura i que va acabar gestionant tres quartes parts del pressupost municipal. La investigació també ha esquitxat l'actual equip de govern, cosa que ha enfurismat Mas. «No té nom que els que us heu arremangat, posat la cara i resolt els problemes immensos que us havien deixat, havent convertit l'ajuntament en un gran bunyol, no només us mengeu el bunyol i la patata calenta, hi poseu la cara i resoleu una part molt important del bunyol… ¡i encara us critiquen!», va deixar anar.

Notícies relacionades

El líder convergent va explicar que la seva intervenció a Reus no estava prevista en aquesta campanya però va demanar expressament anar a la ciutat. Ho va fer en un acte davant uns 200 representants del món de l'empresa local. Prèviament, havia intervingut el regidor d'economia, que ja va fer referència a la polèmica d'Innova. «Hem posat el coll en la gestió i alguns ha anat d'un pèl que no ens el tallen», va lamentar. La segona tinenta d'alcalde, mentrestant, estava més pendent de consultar el seu telèfon mòbil. No va aplaudir. Tampoc a l'alcalde, que també va al·ludir al cas Innova culpant de tot l'anterior govern local. «Ens falta acabar de posar ordre en el tema Innova, no hem tingut temps, ha costat molt i em sorprèn que els que han governat 32 anys ara tinguin amnèsia ¿Com poden mirar cap a un altre costat quan han portat al jutjat coses en lloc de mirar d'arribar a un acord?», es va queixar Pellicer. Gomis tampoc va aplaudir.

Mas va rematar la feina en el que pot ser un avançament del ple que celebrarà el Parlament sobre sanitat i Innova. Va voler dir «les coses clares davant tants discursos, tantes històries i tanta tonteria» d'altres partits. Va afirmar que el Govern català ha recolzat l'alcalde per «posar ordre» en els comptes municipals i això també constitueix «un objectiu clarament social». La intenció de CiU en aquesta campanya és disputar la bandera social a l'esquerra. I ahir no va ser una ex­cepció.