'Escrache' silenciós de la PAH a Rajoy a Barcelona

La PAH realitza aquesta acció de protesta contra el president a la Sagrera i al pavelló Nova Icària, on se celebra el míting central del PP

L’’escrache’ de la PAH a Mariano Rajoy, al pavelló Nova Icària. / FERRAN SENDRA

L’’escrache’ de la PAH a Mariano Rajoy, al pavelló Nova Icària.
Un activista de la PAH interceptat per la seguretat quan li anava a entregar una carta a Rajoy (a la dreta de la imatge), que és a Barcelona.

/

1
Es llegeix en minuts

Una vintena d'activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han fet un 'escrache' silenciós al president del Govern central, Mariano Rajoy, al visitar aquest dilluns a la tarda el Centre d'Estudis Monlau, situat al barri de la Sagrera de Barcelona. El president ha sortit de l'escola mitja hora després per dirigir-se al míting central del PP de Barcelona al pavelló Nova Icària, on també l'esperaven altres membres de la PAH.

Els Mossos han tingut els concentrats a diversos metres de distància de la porta per la qual ha entrat Rajoy, i els activistes han mostrat cartells amb missatges com '7 de cada 10 desnonaments són amb menors', 'Al juny es pot, aprovem la ILP per a la vivenda', i 'Acabem ja amb la pobresa energètica'.

Una persona ha traspassat la línia policial i ha intentat entregar una carta al president, però els guardaespatlles ho han evitat: "Només vull demanar-li que no faci amb la ILP del Parlament el que va fer amb la del Congrés: llençar-la a les escombraries", ha cridat l'activista.

Amb la plana del PPC

Notícies relacionades

Després d'aquest incident, Rajoy ha entrat al centre educatiu amb la líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, i els han rebut el ministre de l'Interior, Jorge Fernández; el candidat del PP a la ciutat, Alberto Fernández, i el portaveu popular del Parlament, Enric Millo.

Després de visitar l'escola, el president s'ha dirigit al Centre esportiu municipal Nova Icària per participar en el míting central del PP de Barcelona. L'esperaven altres membres de la PAH amb les mateixes reivindicacions dels seus companys.