PROGRAMA ELECTORAL DE LA CANDIDATURA D'ADA COLAU

Barcelona en Comú proposa crear una moneda local

La moneda només es podria gastar als comerços i l'ajuntament podria pagar-hi part de les subvencions i de les nòmines dels empleats públics

1
Es llegeix en minuts

Barcelona en Comú (BC) ha llançat aquest dilluns una proposta amb què aspira a promoure, si aconsegueix l'alcaldia, el comerç de la capital catalana: crear una moneda local. Aquest punt del programa electoral de la candidatura que encapçala Ada Colau, que apareix a la web de BC, només es podria utilitzar als comerços de Barcelona, però amb la "voluntat d'extensió" a altres municipis de l'àrea metropolitana.

Amb aquesta mesura, Barcelona en Comú vol promoure el desenvolupament local i generar un "efecte multiplicador" de la riquesa que genera la ciutat que beneficiï el petit i mitjà comerç. Vol seguir així l'exemple de ciutats com Bristol, a la Gran BretanyaTolosa Nantes, a França, o el de la moneda complementària suïssa que funciona des de fa més de 80 anys, segons recull el programa electoral de BC.

L'ajuntament podria així, concreta el programa, pagar part de les subvencions en moneda local, així com part de les retribucions dels empleats públics.

Notícies relacionades

A més, els crèdits i microcrèdits concedits a empreses també es podrien subministrar en moneda local. El consistori barceloní pagaria als proveïdors que així ho desitgin amb la nova moneda, i també s'hi podrien fer diversos pagaments com les taxes.

L'Ajuntament de Barcelona, d'altra banda, crearia els mecanismes necessaris perquè la ciutadania pogués canviar euros per la moneda local amb una certa bonificació.