'CAS INNOVA'

L'alcalde de Reus defensa la gestió de la regidora Teresa Gomis

Pellicer critica l'"alarma social" per la "desmesurada" operació judicial contra l'empresa pública Sagessa

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, en la roda de premsa que ha ofert aquest dissabte pel ’cas Innova’.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, en la roda de premsa que ha ofert aquest dissabte pel ’cas Innova’. / ACN

2
Es llegeix en minuts
ESTHER CELMA / REUS

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer (CiU), ha defensat aquest dissabte la gestió de la regidora Teresa Gomis, detinguda i imputada pel jutge del 'cas Innova' per delictes societaris, falsedat documental, contra l'Administració pública, blanqueig de capitals i contra la salut pública. 

El jutge veu "fets" i "no indicis" que Lluís Márquez, un llorejat empresari de la firma de pròtesis Traiber, va pressionar fins i tot amb reunions amb el president Artur Mas i l'exconseller d'Indústria Xavier Mena per seguir venent els seus productes a l'Hospital de Sant Joan de Reus, fins i tot després d'una alerta sanitària perquè algunes peces estaven caducades o en mal estat.

El jutge considera que Gomis va col·laborar amb "ignorància deliberada" i assenyala que el descontrol de l'empresa pública Sagessa, en què el 85% de les contractacions de subministraments són irregulars, va propiciar aquestes presumptes irregularitats i un desfasament econòmic de 2,4 milions d'euros entre la comptabilitat de l'Hospital i la de Traiber.

CRÍTIQUES A LA JUSTÍCIA

Tot i aquest posicionament del jutge, Pellicer ha criticat l'"alarma social" generada per l'"aparatosa operació judicial i policial" --dimarts es van fer 25 registres simultanis i es van detenir nou persones, encara que ara ja hi ha onze imputats-- i ha advertit: "No permetrem que entelin la feina de Govern de posar ordre" amb "actuacions desmesurades".

"Reus no és Marbella ni Sebastopol, és la sisena ciutat de Catalunya i ho ha de seguir sent", ha afirmat l'alcalde després de llegir una declaració institucional en què anuncia que demanarà explicacions al president de l'Audiència de Tarragona, al fiscal en cap i al ministre de Justícia, Rafael Catalá, per la "desproporcionada actuació judicial".

PRÒTESIS DEFECTUOSES

L'alcalde també ha explicat que un protocol controla els pacients afectats per les pròtesis defectuoses, si bé no ha sabut precisar el nombre d'afectats ni si estan informats, encara que ha assegurat que "està controlat".

Notícies relacionades

Ja se sabia que Traiber afrontava una alerta sanitària dictada per la Generalitat després d'una denúncia a l'Agència Espanyola del Medicament, però fins aquest divendres no va transcendir que l'Hospital de Sant Joan estava afectat de ple. Fonts de Sagessa, l'empresa pública sanitària que controla l'hospital, han assegurat que aquesta dada se sabia des d'almenys quatre mesos enrere i que tots els membres del consell d'administració del Grup Salut, on està inserit Sagessa, també n'estaven al corrent.

Pellicer, en la compareixença d'urgència d'aquest dissabte, ha tret pit dient que amb el seu Govern, el 30 d'octubre del 2014 tots els consellers van acordar per unanimitat aprovar la regulació de contractació de béns i serveis de l'Hospital de Sant Joan. Una regulació complexa i que implica "anteposar l'interès general, perquè no podem parar el funcionament de l'hospital", ha sentenciat l'alcalde.

Temes:

Reus Cas Innova