OPERACIÓ CURATIO-CIRURGIA

Detinguda la primera tinenta d'alcalde de Reus pel 'cas Innova'

La Guàrdia Civil també està practicant registres a l'ajuntament, l'Hospital Sant Joan de Reus i l'Hospital Comarcal d'Amposta, així com a empreses vinculades

2
Es llegeix en minuts
ESTHER CELMA / REUS

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts set persones, entre elles, la primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de ReusTeresa Gomis (CiU), el gerent de l'Hospital de Sant JoanJosep Maria Benet, i l'exresponsable del Grup Sagessa, Lluís Nualart, en el marc del macroprocés Innova, que investiga el jutjat número 3 de Reus sota secret de sumari i que suma al voltant de 50 imputats per un cúmul de delictes relacionats, presumptament, amb la gestió de la sanitat pública.

La Guàrdia Civil, que actua com a policia judicial, ha desplegat un centenar d'efectius entre els partits judicials de Reus, Tarragona, Amposta i Valls per portar a terme 25 registres simultanis. Els agents han entrat a l'Ajuntament de Reus, el de Cambrils, així com als hospitals de Reus i Amposta i en empreses públiques i privades relacionades amb el sector sanitari.

Les diligències practicades aquest dimarts corresponen a la peça separada número 4 d'aquest macroprocés, que se centra en les obres de l'Hospital de Sant Joan de Reus, per les quals ja està imputat l'arquitecte Jorge Batesteza.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha informat en una nota que s'investiga la possible comissió de delictes contra l'Administració Pública, delictes societaris, omissió de perseguir delictes i blanqueig de capitals, així com l'existència d'una trama organitzada de càrrecs públics, directius d'empreses públiques i empresaris per portar a terme aquests delictes.

DENÚNCIA DE LA CUP

Les actuacions, que estan sota secret de sumari, compten amb la participació, en funcions d'auxili judicial, de personal de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat (IGAE) i de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT).

El 'cas Innova' va sorgir de la denúncia de la CUP a l'Audiència Nacional per la incompatibilitat de càrrecs de Josep Prat, que era al mateix temps president de l'Institut Català de la Salut, director general d'Innova --grup d'empreses municipals de Reus que gestionava el 80% del pressupost municipal-- i president d'una patronal hospitalària privada.

Notícies relacionades

La CUP ha reclamat en les últimes setmanes que la investigació se centri també en les Terres de l'Ebre, ja que Sagessa gestiona en aquella zona diversos centres sanitaris, com l'Hospital d'Amposta i el de la Creu de Tortosa.

L'operació Cirurgia de la Guàrdia Civil es prolongarà durant tot el dia d'avui, i mentrestantl'equip de Govern de Reus està reunit en un gabinet de crisi per decidir com afronta la detenció de Gomis, que ja estava imputada per insolvència punible en la peça separada número 1 del 'cas Innova'.

Temes:

Reus Cas Innova