PRECAMPANYA ELECTORAL

Sánchez exigeix a Rajoy que publiqui la llista de defraudadors abans de les eleccions municipals

El líder del PSOE considera que el PP ha fet "de la seva política un negoci privat"

Pedro Sánchez exigeix a Rajoy que faci pública la llista de la vergonya. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat aquest diumenge al president del Govern, Mariano Rajoy, que faci pública la llista de defraudadors abans del pròxim 24 de maig i que obri la comissió d'investigació al Congrés dels Diputats. "Rato, Bárcenas, l'amnistia fiscal de Rajoy... si han demostrat alguna cosa, és que la cúpula del PP ha fet de la política el seu negoci privat", ha afirmat Sánchez en un acte per la Igualtat organitzat pel PSM a la localitat madrilenya d'Alcorcón.

El líder socialista ha subratllat que ara ja se sap que el propòsit de la reforma d'impostos del PP era "perseguir fiscalment els treballadors i amnistiar els defraudadors" i ha exigit a Rajoy que publiqui la "llista de la vergonya", abans de les eleccions autonòmiques i municipals del 24-M.

"Jo sóc un polític net, no acceptarem cap lliçó del PP en la lluita contra la corrupció", ha afirmat. Sánchez ha reivindicat els governs socialistes, amb els quals considera que han arribat les "millors coses" per a Espanya, i ha ressaltat que "fins al final del terrorisme etarra té unes sigles, que són les del Partit Socialista Obrer Espanyol".

REPÀS DELS "AVANÇOS SOCIALISTES"

Entre els seus "èxits", ha assenyalat la sanitat i l'educació públiques, gratuïtes i universals, els sistemes públics de pensions i de dependència i les lleis d'igualtat, lluita contra la violència de gènere i matrimonis homosexuals. De cara al futur, s'ha compromès a aprovar una llei d'igualtat salarial entre homes i dones, així com una llei de quotes per igualar la proporció entre treballadors dels dos sexes en els consells d'administració de les empreses.

Notícies relacionades

"No permetrem el mercadeig indecent electoral posant en qüestió els drets i les llibertats de les dones, per exemple, a l'avortament, per acontentar la dreta més extrema del seu partit", ha afirmat.

Sánchez ha criticat la llei de racionalització de les administracions locals aprovada pel PP i ha dit que el PSOE pretén garantir en els ajuntaments després de les eleccions locals "serveis essencials" com l'atenció a les víctimes de violència de gènere o a la gent gran dependent.

Temes:

Rodrigo Rato