Hisenda acusa Oriol Pujol de lucrar-se de pagaments il·legals a la seva dona

El fisc insisteix que els serveis facturats per Anna Vidal són ficticis

L'informe al·lega que «van blanquejar» fons amb inversions i la compra de vivendes

2
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

L'exdiputat de CiU i exnúmero dos de CDC Oriol Pujol Ferrusola es va beneficiar dels «ingressos irregulars» percebuts per societats de la seva dona, Anna Vidal Maragall, i que provenien de serveis suposadament ficticis pagats teòricament per l'empresari Sergi Alsina, amic del matrimoni, segons exposa un informe de l'Agència Tributària. Aquest dictamen ha sigut remès a la jutge de Barcelona que indaga el presumpte tripijoc en un concurs d'ITV i el presumpte suborn pel qual està acusat el fill de l'expresident de la Generalitat.

Segons Hisenda, «es constata l'existència, a través de l'anàlisi de moviments als comptes bancaris», d'«ingressos irregulars» procedents de les societats d'Alsina a les empreses d'Anna Vidal. L'informe sosté a més que, «com s'ha anat exposant al llarg de tota la investigació», encara que en algunes societats Vidal figura com a única sòcia i administradora, dels ingressos rebuts «també en resultaria beneficiari final Oriol Pujol».

L'exdirigent de CDC, la seva dona i Alsina estan imputats en el cas ITV per presumptes pagaments de l'empresari al polític per utilitzar la seva influència i el suposat camuflatge d'aquests dispendis econòmics com a treballs d'assessoria d'Anna Vidal que, segons l'acusació, ella mai va fer.

Notícies relacionades

CAP CONTRAPRESTACIÓ / L'Agència Tributària torna a detallar que les factures emeses per les societats de Sergi Alsina «no es corresponen a cap activitat econòmica real, al no haver-hi cap prestació de serveis efectiva». Els ingressos percebuts d'aquestes empreses per les societats d'Anna Vidal entre el 2007 i el 2012 pugen a 569.118 euros, i Hisenda insisteix que, encara que Oriol Pujol no hi figura com a soci, «aquest finalment es beneficiarà també dels ingressos irregulars descrits». I és que els diners rebuts d'Alsina era transferit a comptes dels quals el matrimoni era titular i aquelles «nòmines» les feien servir en part per «afrontar despeses comunes familiars i invertir en deute públic». Fins i tot detalla el «mecanisme utilitzat» per «blanquejar els diners procedents dels ingressos percebuts a través de factures falses de les societats de Sergi Alsina pel matrimoni Pujol-Vidal». Se cita les inversions i la compra de vivendes, com una a Urús, i cotxes.

Així mateix, l'Agència Tributària també aprecia una altra «font d'ingressos irregulars» procedents de les empreses d'Oriol Carbó Seriñana, exgerent de Catalunya Ràdio i de TV-3. La quantitat seria de 105.560 euros el 2008 i el 2009. «Estaríem un altre cop davant la presumpta existència d'una facturació fictícia entre les societats d'Oriol Carbó i Anna Vidal», relata l'informe, que recorda que una empleada de l'empresari va contestar als investigadors amb respostes «poc concretes i incongruents».