DESPRÉS DEL 22-M

Rajoy admet que s'han de «corregir coses per millorar i actualitzar-se"

1
Es llegeix en minuts
P. SANTOS / MADRID / J. CAMACHO / SEVILLA

Mariano Rajoy es va referir ahir per primera vegada als mals resultats que el PP va registrar en les eleccions andaluses del 22 de març, i va admetre que s'han de «corregir coses» al partit després d'haver perdut 17 escons a Andalusia (va passar de 50 a 33). El president del PP va dir que, com en qualsevol altra faceta de la vida, «és bo» prendre decisions «per millorar i actualitzar-se».

En roda de premsa juntament amb el president del Consell Europeu, Donald Tusk, va afegir: «Però això no és una notícia, és activitat interna del partit». Rajoy va demanar fa dues setmanes al Govern i al PP un pla d'urgència per intentar evitar que la debacle andalusa es repeteixi en les pròximes eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig, i, sobretot, en les generals, en les quals els ciutadans l'examinaran a ell mateix a finals d'any.

Notícies relacionades

Mentrestant, i a l'espera que es reprenguin les negociacions a Andalusia, la direcció de Podem tracta de minimitzar la bretxa oberta al partit després que una dirigent nacional flexibilitzés la posició de cara al debat d'investidura.

La mateixa Teresa Rodríguez va haver de sortir al pas per negar aquelles declaracions i mantenir les «línies vermelles» per a la negociació, mentre que la secretària d'Anàlisi Política, Carolina Bescansa, ho va reduir a un «malentès terminològic». Però els recels entre els dos corrents existeixen i queden en evidència amb el nomenament dels negociadors:  Sergio Pascual, secretari d'organització i membre de la direcció nacional, i Manuel Garí, de l'entorn de Rodríguez. Cap d'ells és parlamentari.