Susana Díaz: "Governaré en solitari"

La candidata socialista destaca que només la unió del PP i Podem suma més que el PSOE i demana "responsabilitat" a tots els partits

2
Es llegeix en minuts

La candidata del PSOE a presidir la Junta d'Andalusia i guanyadora dels comicis celebrats aquest diumengeSusana Díaz, s'ha reafirmat en la seva voluntat de governar en solitari i no arribar a cap pacte de govern amb cap de les forces que han obtingut representació al Parlament regional. En declaracions a la cadena SER, Díaz també ha rebutjat aquest dilluns que el seu pròxim objectiu sigui fer el salt cap a Madrid per concórrer a les eleccions generals previstes per a finals d'any.

"Jo el que dic, ho faig. Governaré en solitari per aconseguir estabilitat Andalusia", ha assegurat la presidenta en funcions de la Junta, abans de recalcar que només hi ha dues forces que unides sumin més que el PSOE: el PP Podem. "Només si s'uneixen el PP i Podem o bé tots els grups de l'oposició contra el Govern, és l'única manera de no deixar treballar l'Executiu", ha afegit. En aquest punt, ha reclamat "responsabilitat" a totes les forces polítiques i "posar els interessos d'Andalusia per sobre dels del partit".

Sobre el resultat aconseguit per Podem, que ha obtingut 15 escons en les seves primeres eleccions a Andalusia després d'haver constituït en un temps rècord el partit en aquesta comunitat autònoma i la llista electoral, Díaz ha considerat que suposa un "toc d'atenció" a la resta de partits. "No es poden repetir els patrons de la vella política", ha subratllat. Respecte a la patacada patida pel PP, ha destacat que respon al "mal" que, segons la seva opinió, els conservadors han infligit a Andalusia. "(Mariano) Rajoy ha tingut 18 mesos per ser president dels andalusos i no ho ha fet, només s'ha recordat d'Andalusia els últims 15 dies (en referència a la campanya electoral)", ha dit. A més, la dirigent socialista ha assegurat que amb la seva acció de govern ha posat "sobre la taula un model diferent i que el que deia Rajoy (sobre la crisi i la seva gestió) no era cert".

"EL MEU COMPROMÍS ÉS LA MEVA TERRA"

D'altra banda, Díaz ha insistit a desmentir els rumors que la situen en la pugna socialista per encapçalar la candidatura a les eleccions generals i per a la qual ja s'ha postulat el secretari general del partit, Pedro Sánchez. "El meu compromís és la meva terra. Sóc feliç aquí i és on vull estar, i no tinc cap altra ambició que no sigui la meva terra", ha afirmat. "No m'ho plantejo en absolut", ha insistit davant la pregunta directa de si aspira a concórrer com a cap de llista del PSOE en els comicis al Congrés.

Notícies relacionades

Així mateix, ha assegurat que manté una "comunicació fluida" amb Sánchez i ha posat el PSOE andalús al servei de la direcció federal per "garantir l'estabilitat, la confiança i la seguretat a Espanya".

Finalment, sobre el debat territorial, Díaz ha recalcat les seves "dues línies vermelles": la unitat d'Espanya i la igualtat de tots els ciutadans. "Amb aquests dos límits es pot negociar, hi ha marge", ha afegit.