Oleguer, Mireia i Josep Pujol declaren avui a la comissió d'investigació del Parlament

El benjamí de la família haurà de respondre sobre la investigació que segueix l'Audiència Nacional contra ell per delicte fiscal i blanqueig

Oleguer Pujol: No gestiono, ni he gestionat res de la meva família, ni dels meus germans, ni dels meus pares. / FERRAN NADEU / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

OleguerMireia i Josep Pujol Ferrusola compareixen aquest dilluns davant la comissió d'investigació del Parlament sobre el frau, l'evasió fiscal i la corrupció, més coneguda com a 'comissió Pujol', en la que serà l'última ronda de compareixences de la família de l'expresident. La declaració dels tres fills dels Pujol Ferrusola es podrà seguir en directe a la web d'EL PERIÓDICO a partir de les 15 hores.

Oleguer Pujol, que serà el primer a comparèixer, haurà de respondre davant els diputats sobre els presumptes delictes contra la Hisenda Pública blanqueig de capitals que li imputa el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz per set operacions immobiliàries, entre elles la compra d'un hotel a les Canàries amb vuit milions d'euros procedents del paradís fiscal de les illes Verges. Precisament, aquest mateix dilluns, EL PERIÓDICO publica en la seva edició impresa que el benjamí de Jordi Pujol va controlar comptes bancaris i empreses a cinc paradisos fiscals i que va declarar a Hisenda un patrimoni de 89,5 milions d'euros.

Notícies relacionades

A partir de les 17 hores està citada Mireia Pujol, imputada en la causa que segueix la titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona i en la qual també estan imputats els seus pares i els seus germans Jordi, Marta i Pere. Haurà d'aclarir la fluctuació del seu patrimoni, que entre el 2012 i el 2013 es va disparar dels 322.294 euros als 639.018. Mireia va trencar el carnet de CDC al setembre al considerar que el partit no va donar suport al seu pare quan va confessar la fortuna oculta a l'estranger.

En últim lloc, a les 19 hores, està citat Josep Pujol Ferrusola, l'únic fill de l'expresident de la Generalitat que no està imputat, i declararà a través de videoconferència al residir a Miami, on treballa a l'oficina principal de l'empresa multinacional tecnològica Indra.