ACUSAT D'USURPACIÓ DE FUNCIONS PÚBLIQUES

Els advocats del 'petit Nicolás' renuncien a defensar-lo per impagament dels seus honoraris

També addueixen la falta de confiança en el seu ja exclient per les seves contínues aparicions a la televisió

El ’petit Nicolás’, darrere dels seus ja exadvocats, el 9 de gener a la sortida dels jutjats de plaça Castilla.

El ’petit Nicolás’, darrere dels seus ja exadvocats, el 9 de gener a la sortida dels jutjats de plaça Castilla. / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

Els advocats de Francisco Gómez Iglesias, conegut com el 'petit Nicolás', han renunciat aquest dilluns a portar la defensa del jove de 20 anys per "pèrdua de confiança" i impagament dels seus honoraris. Així ho ha confirmat un d'aquests lletrats, Víctor Sunkel, que ha relacionat el fet que hagin perdut la confiança respecte al seu ja exclient per les seves contínues aparicions televisives en diversos programes, en contra del que li aconsellen els advocats.

Francisco Nicolás Gómez Iglesias, en llibertat provisional, té una causa oberta al Jutjat d'Instrucció 2 de Madrid que porta el jutge Arturo Zamarriego pels delictes d'estafa, falsedat i usurpació de funcions públiques per presumptament fer-se passar per assessor del Govern d'Espanya, i una altra a l'Audiència Nacional per la querella per injúries que va presentar l'Advocacia de l'Estat a instàncies del CNI.

Notícies relacionades

Aquesta segona causa va recaure inicialment en el Jutjat d'Instrucció 43 de Madrid, que es va inhibir a favor de l'Audiència Nacional a l'entendre que el CNI és una alta institució de l'Estat. El jutge Santiago Pedraz la va rebre però la va tornar al magistrat que l'havia remès perquè solucionés un defecte de forma. Després d'això decidirà sobre si efectivament el CNI s'enquadra dins d'una alta institució de l'Estat i si es queda així amb la investigació, o bé la torna al jutjat de plaça de Castella.

La decisió dels advocats es produeix poc després que el jutge Arturo Zamarriego hagi aixecat la part del sumari del cas. El 9 de gener, el 'petit Nicolás' va anar per segona ocasió als jutjats ordinaris per prestar declaració sobre els delictes de falsedat i estafa. No obstant, es va negar a declarar a l'al·legar que no estava aixecat tot el secret que pesaven sobre les actuacions. Els exadvocats del jove sostenien que el seu client manté que va col·laborar amb el CNI.