Oriol Pujol es nega a declarar

L'exsecretari general de CiU estava citat com a imputat per un segon delicte de suborn

La seva dona, Anna Vidal, i l'empresari i amic de la família Sergi Alsina també s'acullen a aquest dret

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

Oriol Pujol s'ha acollit aquest dilluns al seu dret a no declarar com a imputat per un presumpte delicte de suborn per recomanació dels seus advocats defensors. La seva dona, Anna Vidal, i l'empresari i amic de la família Sergi Alsina també han fet ús d'aquest dret.

Notícies relacionades

L'exdiputat de CiU va ser citat per la jutge del 'cas ITV' 'cas ITV' per declarar per les presumptes irregularitats en el procés de reconversió de diverses empreses a Catalunya, entre elles Sony Yamaha. El fiscal Fernando Maldonado considera que Pujol va utilitzar "les seves múltiples influències polítiques" per mediar en aquestes operacions. I a canvi, afegeix Maldonado, Vidal va percebre gairebé 500.000 euros entre el 2008 i el 2011 d'Alsina, l'empresa del qual, Alta Partners, va ser contractada per a aquestes operacions de reconversió industrial. Segons la tesi del fiscal, van simular que Alsina contractava la dona de Pujol com a assessora, però que en realitat cobrava el polític per la seva "inestimable" col·laboració.

Oriol Pujol ja estava imputat per un presumpte delicte de tràfic d'influències i un altre de suborn pels quals ja va declarar. La seva compareixença aquest dilluns al jutjat obria el periple judicial de la seva família als tribunals aquest mes de generperiple judicial , on estan citats el dia 27 els seus pares, Jordi Pujol Soley Marta Ferrusola, i tres dels seus germans, la Marta, la Mireia i en Pere, per declarar sobre la fortuna oculta Andorra.