MISSATGE DE CAP D'ANY

El 'lehendakari' anuncia l'inici d'una lenta recuperació econòmica el 2015

Urkullu centra el seu missatge de Cap d'Any en la crisi i reclama "compromís i esforç col·lectiu"

Tots ells prioritzen la creació de feina com a objectiu. / ATLAS NEWS

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

El 'lehendakari', Iñigo Urkullu, ha centrat el seu missatge de Cap d'Any en la crisi econòmica, i ha advertit que l'economia basca es recuperarà encara que no serà de manera "immediata ni senzilla". En un missatge que serà emès aquesta nit en els dos canals de la televisió pública basca, assegura que Euskadi ha resistit "el pitjor de la tempesta", però adverteix que no s'ha de pensar "que ja estem fora de perill".

En un discurs marcat per un moderat optimisme, Urkullu assegura que l'economia "no creixerà com ho feia en la dècada anterior", encara que anuncia que el 2015 serà "un punt d'inflexió" després de "canviar la tendència, que ara és més positiva". En tot cas, apunta que "el compromís mostrat i l'esforç col·lectiu" són dos factors que permeten "afrontar amb confiança el futur d'Euskadi".

Notícies relacionades

El cap del Govern basc considera que "tenim l'oportunitat de tornar a créixer i crear ocupació", alhora que enumera dificultats com "les exigències de l'endeutament sofert", i "la fragilitat del seu entorn més pròxim".

El 'lehendakari' ha optat per centrar la seva intervenció en l'economia, sense atorgar protagonisme a altres qüestions com la consolidació de la pau després del cessament de l'activitat d'ETA o el nou estatus per a Euskadi, que prefereix que quedi en mans de la ponència en marxa al Parlament basc.