La 'comissió Pujol' citarà l'expresident el 23 de febrer

Els diputats proposen que el 14 d'abril compareguin Montoro, Jorge Fernández i Moragas

1
Es llegeix en minuts

La comissió d'investigació del frau, l'evasió fiscal i la corrupció ha acordat aquest dimarts citar el 23 de febrer al Parlament l''expresident de la Generalitat Jordi Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola, i el seu fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, per donar explicacions sobre els comptes que van declarar tenir a l'estranger.

La comissió --que ja ha celebrat quatre sessions de compareixences-- ha aprovat el calendari de treball per als pròxims mesos, tot i que les dates encara s'han de comunicar als citats i són susceptibles de ser modificades per problemes d'agenda dels uns i dels altres.

En el calendari provisional també s'ha acordat demanar per al 14 d'abril la compareixença en la comissió del ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, del d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i del cap de gabinet del president del Govern, Jorge Moragas.

Els treballs de l'organisme es reprendran el 16 de gener amb la compareixença de l'exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo i quatre periodistes, mentre que per al 26 de gener està prevista la dels presidents de Banca Privada d'Andorra, Higini Cierco, i d'AndBank, Manel Cerqueda, a més d'altres càrrecs de les dues entitats.

LA UDEF I L'AGÈNCIA TRIBUTÀRIA

El 2 de febrer s'espera en la comissió representants de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional, així com de representants de l'Agència Tributària Espanyola, i el 9 d'aquest mateix mes hi podrien anar el Fiscal Superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, i el fiscal Anticorrupció, Fernando Bermejo.

La comissió preveu citar per al 16 de febrer --una setmana abans de la compareixença de l'expresident-- l'assessor fiscal de la família Pujol, Joan Anton Sánchez Carreté, així com l'excap de premsa, Ramon Padrós, i el seu cunyat i cofundador de Banca Catalana, Francesc Cabana.

Notícies relacionades

Per al 2 de març està prevista la compareixença dels fills de l'expresident Oleguer Pujol, Pere Pujol i Oriol Pujol, destacant la d'aquest últim perquè suposaria el seu retorn al Parlament després d'haver abandonat el seu escó al juliol, pocs dies abans de fer-se pública la confessió del seu pare.

La resta de fills de Jordi Pujol --Josep, Marta i Mireia-- seran citats per al 9 de març, encara que totes les compareixences són susceptibles de patir canvis i podrien quedar anul·lades si un avançament electoral a Catalunya liquidés de forma precipitada els treballs de la comissió.