EL TAULER CATALÀ

Procés Constituent aclareix que el diàleg amb la CUP i altres forces segueix obert

Fernàndez havia assenyalat que estan "obligats" a arribar a un acord per concórrer junts a les pròximes eleccions com a Crida Constituent

El líder de la CUP, David Fernàndez. 

El líder de la CUP, David Fernàndez.  / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts

Les paraules del diputat David Fernàndez quan ha afirmat que la CUP està "obligada" a arribar a un acord amb Procés Constituent per presentar-se junts a les pròximes eleccions, sota la denominació de Crida Constituent, han donat lloc a confusió. Després de fer aquesta afirmació aquest dimarts a Catalunya Ràdio, Procés Constituent ha aclarit en un comunicat que el partit "fa més d'un any que debat amb diverses forces polítiques i socials de l'esquerra" i que les converses estan obertes.

"Amb els companys estimadíssims de Procés Constituent ja no és que estiguem obligats, és que fa molt temps que estem d'acord en moltes coses", ha apuntat Fernàndez a 'El matí de Catalunya Ràdio'. Fins i tot ha assenyalat que, en aquest moment d'"excepcionalitat", la CUP està disposada a renunciar a les seves sigles perquè és necessari que "l'esquerra radical anticapitalista sumi per la plena llibertat del país". Fernàndez, que no es tornarà a presentar, ha apostat per treballar des de "l'esquerra radical pel 'sí-sí'".

Poc després, el partit d'Arcadi Oliveres Teresa Forcades ha fet constar en una nota que està dialogant "de forma permanent" amb la CUP i també amb ICV-EUiA Podem. "Durant aquest període de treball i diàleg s'han produït avenços i s'han acostat postures en diversos temes", apunta.

ASSEMBLEA GENERAL

Tot i així, i deixant clar que s'esforçarà per "fer possible una candidatura unitària i plural" contrària a les retallades i a favor d'"un procés constituent i democràtic" sobre el futur de Catalunya, puntualitza que el procés de debat "extern i intern" culminarà en una assemblea general extraordinària en què es decidirà "de manera col·lectiva" l'estratègia de cara a unes possibles eleccions anticipades al Parlament. En definitiva, afirma que el debat "continua viu" i no dóna per tancat cap acord.

Posteriorment, la CUP ha atribuït al seu compte de Twitter la informació sobre l'acord, que ha qualificat només de "desig", a una interpretació dels mitjans de comunicació: "Màxim respecte al debat de les assemblees del Procés Constituent. Alguns mitjans han interpretat el "desig" com un fet".

Notícies relacionades

En l'entrevista a Catalunya Ràdio, Fernàndez també s'ha referit al retret que el líder de PodemPablo Iglesias, li va llançar en el seu míting de diumenge passat a Barcelona quan va subratllar que ell no s'abraçarà ni amb Mariano Rajoy ni amb Artur Mas (en referència a l'abraçada de Fernàndez i el president el 9-N). Un comentari que al diputat li ha provocat "sorpresa" i "decepció".

"Em sap greu personalment perquè és una persona molt respectada i estimada, i em sorprèn perquè no es pot parlar de nova política amb els tics de la vella", ha ressaltat, per rematar després: "Una cosa és la crítica i una altra, l'atac personal calculat".