Pablo Iglesias: "No em veureu abraçat a Mas"

El líder de Podem 'debuta' a Barcelona omplint el pavelló de la Vall d'Hebron

Pablo Iglesias, líder de Podem, ha ’debutat’ a Barcelona omplint el pavelló de la Vall d’Hebron. / JORDI COTRINA / VÍDEO: ATLAS

Pablo Iglesias, líder de Podem, ha ’debutat’ a Barcelona omplint el pavelló de la Vall d’Hebron.
Pablo Iglesias saluda els seus seguidors, que l’han aclamat al pavelló de la Vall d’Hebron.
Aspecte del pavelló de la Vall d’Hebron moments abans de la intervenció de Pablo Iglesias.

/

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA / BARCELONA

Debut de Pablo Iglesias a Barcelona, després de l'èxit de Podem en les eleccions europees. És a dir, des que Podem és Podem. Pavelló de la Vall d’Hebron ple fins a la bandera. I amb centenars de persones al carrer. I Iglesias no ha decebut en el seu discurs, que ha estat breu. Frases contundents, missatges clars, referències als seus enemics a les tertúlies televisives, on ha crescut la seva empremta política. El discurs anticasta és clar. I si fins ara se li ha sentit més el discurs anti-PP, a Barcelona els dards se'ls ha emportat, sobretot, CiU: "A mi no em veureu mai abraçat a Artur Mas", ha clamat en una al·lusió directa a David Fernàndez, de la CUP, una força que competeix pel mateix espai electoral, el de la protesta social, que Podem.

Notícies relacionades

Iglesias ha traçat un discurs sense grans sorpreses. Ha esquivat l'assumpte del sobiranisme a Catalunya, on ha repetit que està pel dret a decidir, però de totes les qüestions, també les econòmiques (molt en la línia d'ICV), i ha plantejat que un procés constituent espanyol per acabar amb el “règim del 78” és el lloc adequat per abordar totes aquestes qüestions. Entre referències a Manuel Vázquez Montalbán, Iglesias ha assenyalat que “la casta espanyola ha insultat Catalunya i ha ignorat que Espanya és un país de nacions"

Després de qualificar de "traïdors" els presumptes "patriotes" que tenen els seus diners a "Suïssa o a Andorra, com Jordi Pujol o Rodrigo Rato", el líder de Podem ha carregat contra les retallades que l'Executiu de Mas ha portat a terme a Catalunya. "D'això és del que s'ha de parlar" ha sentenciat.

Temes:

Podem