VÍDEO POLÈMIC

Ros demana que es retiri el vídeo en què un raper l'amenaça de mort

L'Ajuntament de Lleida no emprendrà accions legals contra el cantant

’Prozaks,,, Menti-Ros’, de Pablo Hasel. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
EVA VISA / LLEIDA

L'alcalde de Lleida i president del PSCÀngel Ros, ha demanat al jutge de guàrdia que retiri de la xarxa un videoclip en què el raper lleidatà Pablo Hasel l'amenaça de mort. A la cançó, que porta el nom de 'Prozaks,,,Menti-Ros', el cantant llança tota mena d'amenaces contra el regidor com que “es mereix un tret”, “que amaguin una bomba mentre menja un menú car, que li trenquin el cervell d'un tret” o “mira la bala que tinc preparada, que va directe al pit”. L'Ajuntament de Lleida no emprendrà cap acció legal contra l'artista.

No obstant, el regidor sí que espera que la Justícia ordeni la retirada del vídeo “per salut pública” i “per ser un mal exemple per a la societat”. Ros considera que la cançó, pujada al portal d'internet Youtube des del 27 de novembre, fa apologia de la violència i atempta contra la seva persona, el seu honor i el de la seva família.

Per la seva banda, Hasel s'ha negat a retirar la composició i diu que assumirà la seva responsabilitat “fins a les últimes conseqüències”. “No cediré al xantatge de la seva inquisició. Que esborri ell les seves polítiques criminals i mafioses”, va escriure ahir l'artista en el seu perfil personal de Twitter.

Notícies relacionades

Pablo Hasel, que en realitat es diu Pablo Rivadulla, va ser condemnat a dos anys de presó per l'Audiència Nacional, el mes d'abril passat, per enaltiment del terrorisme. En la vista oral del judici, Hasel va al·legar que havia compost cançons en què es desitjava que es cometessin atemptats contra AznarPatxi López i José Bono emparant-se en la llibertat d'expressió.

El raper, que s'identifica amb la ideologia comunista, també es va veure involucrat en la polèmica en les últimes festes majors de Lleida, quan es va incloure la seva actuació en la programació de concerts. El PPC ho va denunciar i finalment el seu nom va ser retirat del cartell.