Torres-Dulce comparteix que s'exigeixin responsabilitats a Ana Mato

El fiscal general recolza el criteri de Ruz de considerar responsable civil la ministra com a partícip a títol lucratiu

1
Es llegeix en minuts

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, comparteix el criteri del jutge Pablo Ruz de considerar responsable civil la ministra de Sanitat, Ana Mato, com a "partícip a títol lucratiu" en els delictes de què s'acusa el seu exmarit, Jesús Sepúlveda, en el marc de la 'trama Gürtel'.

"En principi, i encara que no he tingut oportunitat de llegir la resolució del jutge d'instrucció, nosaltres compartim aquest criteri", ha assegurat Torres-Dulce en declaracions als passadissos del Congrés aquest dimecres.

Torres-Dulce ha explicat que la figura de "partícip a títol lucratiu" comporta una responsabilitat civil perquè Mato torni tot allò de què s'hagués aprofitat que tingués un origen il·lícit, encara que no hagi participat d'aquesta activitat delictiva.

Notícies relacionades

Preguntat per si serà necessari que se sol·liciti el suplicatori de la ministra per la seva condició d'aforada, el fiscal general de l'Estat creu que no serà necessari, perquè els suplicatoris es refereixen únicament a la responsabilitat penal d'una persona aforada, cosa que no succeeix en aquest cas.

"Els aforaments tenen un sentit estrictament de responsabilitat penal i no de responsabilitat civil encara que aquesta emani d'un fet delictiu", ha recalcat. No obstant, Torres-Dulce ha avançat que si existeix qualsevol dubte sobre aquest punt serà examinat per la Fiscalia

Temes:

Ana Mato