Método 3 admet que Martorell li va demanar informes sobre Unió

El director de l'agència de detectius nega haver facturat al Barça els serveis

Francisco Marco declara com a testimoni davant el jutge i diu que no va cobrar res

2
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

El director de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco, va admetre ahir davant el jutge que l'exdirector general de Presons i dels Mossos, Xavier Martorell, li va demanar, quan era cap de seguretat del Barça, dos informes sobre els dirigents i regidors d'Unió Xavier Amador i Joan Recasens, que compartien en aquell moment grup municipal a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Marco, que va declarar com a testimoni, va explicar que ell no va fer aquells informes, sinó altres detectius, i que quan Martorell li va demanar si podia aconseguir-los, els va buscar i els els va donar. Marco va afirmar que ho va fer per fer-li un favor (era el seu contacte al Barça) i no l'hi va cobrar ni a ell ni al club blaugrana, en contra del que es desprèn d'una factura incorporada al procés judicial en marxa.

El Jutjat d'Instrucció número 24 de Barcelona investiga si Martorell, que va dimitir com a director de Presons després de destapar-se el cas, va carregar al Barça treballs encarregats a Método 3 i l'interès dels quals era aliè als interessos del club. L'exalt càrrec de la Generalitat està imputat per presumpta apropiació indeguda i estafa. El 26 de setembre passat va oferir al jutge la mateixa versió donada ahir per Marco sobre el suposat espionatge als regidors d'Unió i també sobre un exdirector d'innovació i tecnologia de l'Ajuntament de Sant Cugat. Respecte aquest últim, el detectiu privat va reconèixer, segons fonts judicials, que Martorell li va encarregar un informe sobre aquesta persona i que va fer el que li havien encomanat, però que tampoc l'hi va facturar a l'entitat esportiva.

El problema és que existeixen factures dirigides al Barça en què apareixen les referències dels informes sobre els dirigents d'UDC i el treballador de l'Ajuntament de Sant Cugat. Segons fonts judicials, Marco va explicar a la jutge que es tractava d'un procediment intern de l'agència per controlar els serveis que es realitzaven, però que no es va cobrar mai cap quantitat al club per aquestes feines.

Notícies relacionades

LA PROVA / Les factures revelen que el Barça suposadament va pagar per dos informes 11.600 euros. En aquests documents es va fer constar un concepte que no tenia res a veure amb el suposat espionatge polític, però que apunten a Martorell com a client: «Departament de Presidència-Seguretat sr. Laporta».

El testimoni va admetre que Martorell era el seu contacte al club blaugrana i que era qui li encarregava els treballs a realitzar, a la vegada que va negar que tingués relació directa amb la junta del club. El magistrat també està investigant si el Barça va pagar a Método 3, en l'època de Laporta, informes sobre periodistes o Sandro Rosell, llavors a l'oposició.