El PP es mostra "escandalitzat" davant els casos de corrupció que l'esquitxen

Cospedal demana, no obstant, respectar "el dret a la presumpció d'innocència" d'Acebes i altres càrrecs populars

La dirigent conservadora es posa a la defensiva i avisa que "a tothom no se'l pot tractar igual"

Cospedal diu que el PP es mostra tan escandalitzat com els ciutadans pels últims casos de corrupció. / periodico

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MÚRCIA

Després d'una setmana en què el PP s'ha vist sacsejat per l'escàndol de les targetes opaques de Caja Madrid i les diverses resolucions de Pablo Ruz en què el jutge dóna per bona l'existència d'una caixa b al partit i imputa, entre altres, l'exsecretari general, Ángel Acebes, l'actual número dos del PP, María Dolores de Cospedal, ha assegurat aquest dissabte que la seva formació se sent igual d'"escandalitzada" que els ciutadans davant els casos de corrupció.

La secretària general ha demanat, no obstant, en un missatge velat al magistrat de l'Audiència Nacional, que tingui "sentit de la responsabilitat" i "diferenciï" entre "el bo i el dolent", perquè "unes persones no són iguals que les altres". Així, ha defensat, sense citar-lo, la presumpció d'innocència d'Acebes, abans d'afegir que "a tothom no se'l pot tractar igual".

I és que Cospedal, en la inauguració d'una reunió intermunicipal del PP a Múrcia, ha sortit a la defensiva a l'assenyalar que sobre la corrupció s'estan abocant últimament "mentides i distorsions de la realitat", que en la seva opinió són "perilloses, oportunistes i injustes", que tenen "un recorregut molt curt" però que no "deixen de fer mal".

I a continuació ha citat el cas de les "famoses targetes", les "interlocutòries judicials com les del jutge Ruz", però també "Ayala", en referència als ETS d'Andalusia que afecten el PSOE.

Notícies relacionades

Cospedal, en la mateixa línia seguida divendres per Mariano Rajoy, ha assenyalat que l'important és que el Govern està treballant perquè "el que va passar en el passat, no es torni a produir mai més".

REFERÈNCIES AL PROCÉS SOBIRANISTA

La dirigent popular s'ha referit a més al procés sobiranista català per exigir a Artur Mas que es dediqui a Governar i "no" a crear "problemes als ciutadans". Cospedal ha assegurat que la llei "està per sobre" de les persones "per molt alt" que aquestes persones es creguin que estan. En la seva opinió, precisament aquesta circumstància és "garantia de llibertats, justícia i democràcia".