INVESTIGACIÓ A LA FAMÍLIA DE L'EXPRESIDENT

Oleguer Pujol queda en llibertat amb càrrecs després de negar-se a declarar

Els agents han registrat per ordre judicial els domicilis del fill de l'expresident, a qui imputen per un presumpte delicte fiscal i blanqueig, a Barcelona i Girona, la seva empresa a Madrid i diversos despatxos

Oleguer Pujol arribant a casa després de negar-se a declarar a la comissària / periodico

Oleguer Pujol arribant a casa després de negar-se a declarar a la comissària
Oleguer Pujol, en llibertat amb càrrecs de blanqueig i frau després de negar-se a declarar.

/

3
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO / MARGARITA BATALLAS / BARCELONA / MADRID

Oleguer Pujol ha quedat en llibertat imputat pels delictes de blanqueig de capitals i frau fiscal, després de negar-se a declarar a la comissaria de La Verneda de Barcelona, on la Policia Nacional l'ha traslladat aquest dijous després de registrar durant set hores el seu domicili. La Policia Nacional ha incautat diverses caixes amb documentació.

Segons han informat fonts pròximes al cas, el fill petit de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol prestarà declaració, assistit pel seu lletrat, en relació amb la imputació de blanqueig de capitals i frau fiscal que manté contra ell el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz.

Una vintena d'agents, traslladats expressament des de Madrid, han registrat aquest dijous al matí els domicilis a Barcelona Girona d'Oleguer i el del seu soci, Luis Iglesias. En els registres hi ha estat present el fiscal Anticorrupció de Barcelona Fernando Bermejo.

Tant a Oleguer Pujol com a Luis Iglesias se'ls han llegit els seus drets i aquests han alertat els seus respectius advocats. És a dir que tots dos han estat detinguts per la policia amb l'objectiu d'"assegurar el resultat de l'operació", segons han indicat fonts de la investigació..

Els investigadors han justificat la mesura de la detenció assegurant que Oleguer Pujol i Luis Iglesias tenien un sistema que els permetia "eliminar" a l'instant informació sensible guardada als seus ordinadors. Ha estat precisament per evitar això que la policia ha optat per detenir-los mentre ha durat el registre. Un arrest que no havia ordenat el jutge Santiago Pedraz, però que comptava amb el vistiplau de la fiscalia anticorrupció.

En els registres hi han participat agents de la Udef central de la comissaria general de la Policia Judicial i de la Unitat Adscrita a la Fiscalia Anticorrupció, així com un gos de la unitat canina ensinistrat per a la localització de diners.

El jutge Pedraz ha ordenat set registres en relació amb la investigació de diverses operacions immobiliàries entre les quals destaca la compra per més de 2.000 milions d'euros de 1.152 oficines bancàries del Banc de Santander. La policia ha registrat, a més dels domicilis d'Oleguer Pujol a Barcelona i Girona, la seu de la seva empresa a Madrid i despatxos a València i Melilla. A més, els investigadors han requerit l'entrega de documentació en tres seus socials més vinculades als dos imputats. Els investigadors sospiten que hi hauria un total de 16 empreses vinculades a la societat matriu, Drago Capital.

Els investigadors tenien com a objectiu avui intervenir als domicilis i a les empreses documentació que pugui acreditar la sospita de la fiscalia anticorrupció que Oleguer Pujol va participar en una gran operació de blanqueig de diners.

Es dóna la circumstància que el soci d'Oleguer Pujol és nebot d'Eduardo Zapalana, exministre de José María Aznar.

MESURA "DESPROPORCIONADA"

Al domicili del fill de l'expresident a Barcelona s'hi ha desplaçat l'advocat de la família Cristóbal Martell. A més d'Oleguer Pujol, entre 30 i 40 persones estan implicades en el cas. Gossos ensinistrats especialment per la policia han buscat diners al domicili del fill de l'expresident de la Generalitat. Oleguer Pujol i Iglesias han quedat en llibertat perquè, segons informa la fiscalia en un comunicat, la seva permanència en dependències policials "resultaria desproporcionada".

La fiscalia va presentar una denúncia davant el Jutjat Central d'Instrucció número 1, que havia admès parcialment a tràmit la querella contra Oleguer Pujol presentada per Guanyem Barcelona i Podem.

Notícies relacionades

 

 

Temes:

Jordi Pujol