Pérez Esquivel: "El que fa el Govern a Otegi és una ofensa a la humanitat'

El Nobel de la pau firma el manifest que es llegirà aquesta tarda en la marxa de suport d'Arnaldo Otegi i altres presos pel 'cas Bateragune'

La socialista Idoia Mendia reconeix que és "difícil de comprendre" l'empresonament del líder independentista

Vídeo en què la CUP mostra el seu suport als presos bascos. / periodico

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

Una manifestació recorrerà aquesta tarda els carrers d'Elgoibar (Guipúscoa), la localitat natal d'Arnaldo Otegi, per reclamar la posada en llibertat de tots els condemnats pel 'cas Bateragune'. En les últimes hores s'han succeït els pronunciaments polítics per recolzar un manifest que ha estat subscrit per milers de persones de tot el món. Des de Catalunya ha arribat el suport de la CUP, del diputat Joan Tardà i de Josep-Lluís Carod-Rovira.

Davant la impossibilitat de ser-hi present, el premi Nobel de la pau Adolfo Pérez Esquivel ha enviat una missiva en què ha considerat que el que fa el Govern central amb "Arnaldo Otegi i els seus companys de presó" és "una ofensa a la humanitat". Així mateix, ha exigit la seva posada en llibertat "per ser ells l'autèntica garantia per a la pau a Euskal Herria i la resolució definitiva del conflicte basc".

Notícies relacionades

També l''exlehendakari' Juan José Ibarretxe i l'advocat de l'esquerra 'abertzale' Iñigo Iruin han expressat, en un article d'opinió conjunt, la tasca en favor de la pau dels condemnats en el 'cas Bateragune'. En el text asseguren tenir constància personal que Otegi, Sonia Jacinto, Miren Zabaleta, Harkaitz Rodríguez i Rafa Díez Usabiaga han demostrat "una voluntat innegable, un esforç generós i una tasca rellevant per tancar la llarga etapa de violència a Euskal Herria".

La secretària general del PSE, Idoia Mendia, ha admès per la seva part que "resulta difícil de comprendre per a la societat basca" la permanència a la presó d'Otegi i el fet que "no hagin prosperat" els recursos judicials interposats. En tot cas, ha assenyalat que "s'han de respectar les decisions judicials".

Temes:

La fi d'ETA