MANIFEST I PÀGINA WEB

Desenes d'urnes engabiades per la suspensió del TC

La campanya #Mutsialagàbia denuncia "aquest fet de profunda gravetat" amb muntatges en diverses ciutats catalanes

1
Es llegeix en minuts

Després de la suspensió del Tribunal Constitucional de la llei de consultes i el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre, els promotors de la campanya #Mutsialagàbia han col·locat urnes de cartró engabiades en diversos llocs públics de desenes de ciutats catalanes per denunciar "aquest fet de profunda gravetat amb un gest simbòlic". Aquest grup, que també té pàgina web, han fet públic un manifest en què, entre altres coses, afirma que "prohibir la consulta és segrestar el consens entre ciutadans i empresonar les llibertats fonamentals. Cap equilibri polític justifica aquesta prohibició".

Els promotors de la iniciativa conviden, a més, els ciutadans, "sigui quina sigui la seva preferència política, a penjar gàbies als balcons, finestres i terrasses, amb una urna amb un vot dins, perquè ni ara ni mai s'esborri de la memòria col·lectiva el dia que les llibertats democràtiques de tots va ser prohibides i engabiades".

Notícies relacionades

'#Mutsialagàbia afirma: "La llibertat de quedar-nos o anar-nos d'Espanya ens pertany. La llibertat de fundar o no un Estat igual que els altres ens pertany. La llibertat de consentir el poder sobre la nostra comunitat ens pertany. Aquesta gàbia és mental: és la nostra tasca alliberar els vots".

Aquí es destaquen alguns dels llocs on s'han col·locat urnes engabiades i que els usuaris han fotografiat i mostrat a Twitter.