JUDICI PER UN INCIDENT DE TRÀNSIT

Els agents declaren davant el jutge que Aguirre va sortir fugint

Diuen que li van ordenar parar i que la dirigent popular no els va fer cas

Esperanza Aguirre.

Esperanza Aguirre.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

Els agents de mobilitat i policies municipals que es van veure involucrats en l'incident de trànsit protagonitzat per la presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre, el 3 d'abril passat van contradir ahir la versió de la dirigent conservadora en la seva declaració davant el jutge que instrueix el cas. Aguirre no va entregar tota la documentació que li van requerir i va marxar del lloc sense permís i malgrat que li van donar l'alto amb les sirenes, segons va explicar l'advocada d'un dels agents al final de les compareixences.

La setmana passada, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid va admetre, en la seva declaració com a imputada, que va aparcar el seu vehicle en una zona indeguda, però que va entregar als agents el seu carnet i la resta de documents que li van requerir, i que després va marxar perquè no volia còpia de la denúncia. Aguirre va negar que fos perseguida des de la Gran Vía fins al seu domicili ni que lesionés cap agent.

Notícies relacionades

Les declaracions dels set agents (cinc de mobilitat i dos municipals) es van prolongar durant més de tres hores, ja que van anar passant d'un en un davant el jutge. Havia de comparèixer un altre agent de mobilitat més, però estava de baixa mèdica. Al sortir cap d'ells va fer declaracions als periodistes, tot i que un agent sí que va relatar que, al fugir, el vehicle d'Aguirre va tirar a terra la moto d'un dels policies.

El lletrat de l'acusació popular, que exerceix l'associació Transparència i Justícia, va assegurar, no obstant, que es van produir discordances entre les declaracions judicials dels agents de mobilitat i els de la policia municipal de la capital.