ESCÀNDOL DE FRAU FISCAL

El Parlament fixa la votació de la comissió sobre el 'cas Pujol'

La proposta, que prosperarà tret de sorpreses, es votarà la setmana que ve

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Una vegada superats el debat de política general, el referèndum d'Escòcia i l'aprovació de la llei de consultes, la junta de portaveus del Parlament va donar ahir el vistiplau a la votació de la comissió d'investigació sobre el cas Pujol. Tindrà lloc la setmana que ve, en el primer ple ordinari del període de sessions -que es desenvoluparà de l'1 al 3 d'octubre-, i molt pocs dies després que l'expresident de la Generalitat doni les seves explicacions davant la comissió d'Afers Institucionals de la Cambra catalana.

Notícies relacionades

Hi haurà un sol debat, però dues votacions: una per a la proposta de comissió d'investigació conjunta d'ERC, ICV-EUiA i la CUP, i una altra per a la presentada pel PPC i Ciutadans. Si cap partit fa marxa enrere en el seu posicionament actual, la primera proposta tirarà endavant amb el suport de tota l'oposició, amb independència de la posició final que adopti CiU.

REFORMA CONSTITUCIONAL / En un maratonià ple, que durarà tres dies, també està previst que se celebri el debat i votació en lectura única de la proposta del PSC per presentar al Congrés una proposició de llei de reforma de la Constitució. Aquest mecanisme és una altra de les vies que exploren els socialistes catalans per mirar d'activar la seva reforma territorial en sentit federal i, amb ella, marcar distàncies amb el Partit Popular.