DEBAT SOBRE LA LLEI DE CONSULTES

Partidaris i contraris a la independència es concentren davant el Parlament

Els manifestants reben amb aplaudiments el president Mas, diversos consellers i membres d'ERC, i escridassen Iceta i Sánchez-Camacho

Concentració de partidaris i contraris a la independència davant el Parlament pel debat sobre la llei de consultes. / CARLOS MONTAÑÉS / VÍDEO: MÒNICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts

Partidaris i contraris a la independència de Catalunya s'han concentrat aquest divendres davant les portes del Parlament abans que comencés el debat sobre la llei de consultesllei de consultes.

Per una costat, centenars de membres de l'ANC, prèviament convocats per l'entitat sobiranista, han exhibits estelades i la pancarta '9-N votarem', a més de cantar consignes com 'Independència', 'Volem votar' i 'Votarem'.

Per un altre costat, una vintena de persones també s'han concentrat a pocs metres dels independentistes exhibint banderes d'Espanya isenyeresi al crit 'No ens enganyen, Catalunya és Espanya', 'No hi ha democràcia sense llei' i 'Catalunya espanyola'.

OVACIONATS I ESCRIDASSATS

Els partidaris de la independència han rebut amb ovacions el president d'ERCOriol Junqueras, i també han aplaudit l'arribada de diputats com el líder de CiU al Parlament, Jordi Turull; el conseller i portaveu del Govern, Francesc Homs; el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i el diputat d'ERC al Congrés Alfred Bosch. No obstant, han rebut amb crits de "botifler" el líder del PSC, Miquel Iceta, i amb una sonora esbroncada la líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, que ha respost mirant detingudament cap als que la xiulaven i negant amb el cap.

També hi ha fet acte de presència la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que s'ha acostat a saludar els associats de l'entitat que s'han desplaçat davant la Cambra catalana.

ARRIBADA DE MAS

Notícies relacionades

El president de la Generalitat, Artur Mas, també s'ha acostat a saludar els simpatitzants de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC).

Mas ha arribat a la Camaba catalana en el seu cotxe oficial minuts abans que comencés el ple extraordinari, a les 16.30 hores. La seva dona, Helena Rakosnik, ha sortit a rebre-'l i, posteriorment, Mas s'ha dirigit cap als centenars de simpatitzants de l'ANC.