SISME A LES FILES NACIONALISTES

Un dirigent de CDC es va reunir amb Pujol per demanar-li que comparegui al Parlament

Rull revela que Francesc Sánchez va fer la petició a l'expresident de la Generalitat, amb qui es va veure aquest dimarts a Queralbs

El coordinador de Convergència diu que és una decisió "estrictament privada" l'estratègia de defensa de la família de l'expresident

El coordinador de règim intern de CDC, Francesc Sánchez, i el secretari d’organització, Josep Rull.

El coordinador de règim intern de CDC, Francesc Sánchez, i el secretari d’organització, Josep Rull. / RAFA GARRIDO

1
Es llegeix en minuts

El coordinador de règim intern i comunicació de CDCFrancesc Sánchez, es va reunir aquest dimarts amb Jordi Pujol i li va demanar que vagi al Parlament al setembre per explicar el frau fiscal que va confessar haver comès durant 34 anysfrau fiscal. Tots els grups menys CiU van reclamar la compareixença a la Cambra de l'expresident de la Generalitat.

Ho ha desvelat el coordinador de Convergència, Josep Rull, en una roda de premsa a Prada de Conflent, al sud de França, juntament amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, abans de participar en un col·loqui sobre el procés sobiranista a la XLVI Universitat Catalana d'Estiu (UCE). "És una persona que forma part de la direcció del partit. ¿Que li hi ha trasllat la seva consideració sobre la necessitat que comparegui al Parlament? Sí, ho hem fet, no podem negar que ha sigut així. Però res a veure amb un element jurídic, és estrictament polític", ha assenyalat el número dos de CDC.

Notícies relacionades

"No hem demanat la compareixença, però en la mesura que hi ha una majoria [del Parlament] que ho vol, s'ha de ser respectuós i valdrà la pena que aquestes explicacions es puguin portar a terme", ha dit Rull.

La refundació

La trobada va tenir lloc a Queralbs (Ripollès), on estiueja Pujol, aprofitant que Sánchez passa les vacances a Ribes de Freser. Rull ha desvinculat aquesta petició de l'estratègia de defensa de la família de l'expresident, que no ha valorat perquè es tracta, ha dit, d'una qüestió "estrictament privada". "Hem iniciat un procés intern de refundació i no ens correspon valorar estratègies judicials de persones concretes", ha aclarit.