EL FRONT JUDICIAL DEL 'CAS PUJOL'

La jutge ordena notificar a Jordi Pujol i a la seva dona la denúncia de Manos Limpias

El pseudosindicat haurà de pagar una fiança de 6.000 euros i presentar una querella si vol seguir endavant

L'organització difondrà un número de compte bancari per recollir donacions econòmiques voluntàries i abonar els diners

1
Es llegeix en minuts

La titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona ha acordat aquest dilluns notificar a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i a la seva dona, Marta Ferrusolala denúncia interposada pel pseudosindicat Manos LimpiasManos Limpias "perquè es puguin defensar". La jutge informa, a més, que si el denunciant vol seguir endavant, ha de presentar una querella i pagar una fiança de 6.000 euros, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El pseudosindicat ha assegurat que aquest dimarts iniciarà una petició a través de la seva pàgina web per recollir donacions econòmiques voluntàries i poder així sufragar els 6.000 euros. La idea que té Manos Limpias és difondre un número de compte bancari on els ciutadans o socis del sindicat que ho desitgin puguin fer les seves aportacions durant els dies següents.

Notícies relacionades

L'organització ha assegurat que té previst recol·lectar els 6.000 euros en poc temps, i per això creu que ja podrà presentar la querella formalment i ingressar la fiança el dia 13, dos dies abans del límit decretat pel jutjat.

El 31 de juliol, aquest jutjat va obrir diligències per la denúncia de Manos Limpias arran de  la confessió de Pujol en el seintit que va ocultar una fortuna a l'estranger durant 34 anys. El pseudosindicat relaciona Pujol amb els presumptes delictes de suborn, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, prevaricació, delicte fiscal, falsedat en document públic i blanqueig de capitals. A Ferrusola la considera suposada còmplice i encobridora dels fets.

Temes:

Jordi Pujol