CONGRÉS SOCIALISTA

Pedro Sánchez crida a escoltar un PSOE renovat que vol "canviar Espanya"

El nou secretari general es compromet a estar "molt amb els militants de base"

El nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, després de la seva proclamació en el congrés extraordinari del partit.

El nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, després de la seva proclamació en el congrés extraordinari del partit. / Luca Piergiovanni (EFE / LUCA PIERGIOVANNI)

2
Es llegeix en minuts

L'acabat de proclamar secretari general del PSOEPedro Sánchez, ha fet una crida aquest dissabte als espanyols a "escoltar", "atendre" i "observar" els socialistes, convençut que quan ho facin tornaran a confiar en l'"enorme palanca de transformació que representa" el seu partit per "canviar Espanya". "Demanaré que escoltin el que diem, que atenguin el que proposem i que observin el que fem, quan facin això tornarem a recuperar la confiança dels espanyols i farem que canviï el país", ha promès Sánchez en el seu primer discurs després de ser proclamat secretari general en el congrés federal extraordinari del PSOE.

Davant uns 3.000 assistents al conclave, el líder socialista ha reivindicat el PSOE com el partit de l'"esquerra que canvia Espanya", el que "guanyarà la dreta" i el que farà un país "més just, igualitari i solidari". Per fer-ho ha cridat els seus a "ajustar el pas", perquè hi ha "milions de persones que necessiten un PSOE renovat", que no es "conforma de protestar". "Amb aquesta convicció em vaig presentar, perquè canviant el PSOE comencem a canviar Espanya i ja hem fet el pas decisiu", ha asseverat.

En la seva intervenció, Sánchez ha renovat el seu compromís de ser un secretari general que estigui "poc a Ferraz i molt als territoris amb els militants de base" i ha promès que no li "tremolarà el pols al fer fora del partit un corrupte", en la seva idea d'instaurar l'"honradesa intransigent". Després d'insistir que la gent demana als socialistes que estiguin "més al carrer" i que pensin "més en els seus problemes", ha exigit als presents que comencin a "parlar més dels espanyols i el just del PSOE".

Agraïment a Rubalcaba

"Avui no comença tot, però comencen moltes coses", ha assenyalat Sánchez, després d'unes paraules de reconeixement a la "dedicació" i el "compromís" del seu predecessor, Alfredo Pérez Rubalcaba, de qui ha dit que ha fet un "gran servei al país i al partit en un moment molt complicat". "Formes part del millor del socialisme a Espanya i formaràs part del millor del socialisme a Espanya", ha afirmat Sánchez dirigint-se a Rubalcaba entre aplaudiments dels delegats. També ha tingut paraules d'agraïment a les "marees ciutadanes que inunden els carrers per precisament defensar el que hem construït els socialistes".

Notícies relacionades

Als delegats que han ratificat l'elecció que van fer els militants el 13 de juliol passat de Sánchez com a secretari general, els ha dit que han "ratificat el canvi de baix a dalt que necessita el PSOE" i pel qual van apostar "amb força" els afiliats. Davant els delegats i convidats al congrés s'ha compromès així mateix a tornar el protagonisme als militants de base, a rendir comptes una vegada a l'any davant ells a tots els territoris, a obrir les agrupacions i a celebrar assemblees obertes.

"Vull un partit socialista que respongui amb el mateix pols que té ara Espanya; la societat espanyola ja no acceptarà un partit que no sigui plenament democràtic i dedicaré tot el meu esforç a tornar l'esperança al país", ha proclamat el nou líder del PSOE, convençut que "entre tots" podran aconseguir una "majoria social de progrés que posi fi als governs de la dreta". En el seu discurs, ha proposat als militants "deixar de comptar els vots" que perd el PSOE i començar a comptar els que recuperaran "sent fidels" als seus principis i valors: la "igualtat", la "justícia social" i la "llibertat".