ESCÀNDOLS ECONOMICOPOLÍTICS

L'expresident Jordi Pujol reconeix que va tenir una herència milionària no regularitzada a l'estranger

Pujol demana "perdó" en una carta enviada als mitjans catalans i es compromet a comparèixer davant les autoritats tributàries

L’expresident Pujol, al seu despatx a finals del 2013

L’expresident Pujol, al seu despatx a finals del 2013 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha admès avui, en una carta remesa als mitjans de comunicació catalans, que va disposar des del 1980 de diners en comptes a l'estranger sense regularitzar, sense concretar-ne la quantitat, com a part d'una herència del seu pare, Florenci Pujol i Brugat, fundador de Banca Catalana, i que no han sortit a la llum fins que diversos membres de la seva família han regularitzat aquestes quantitats. Jordi Pujol confessa que malgrat que "la seva consciència i el seu càrrec l'empenyien a rebutjar aquesta herència" no ho va fer per respectar la voluntat de destinar aquests fons als seus set fills i a la seva dona.

L'expresident reconeix que "en aquell moment la minoria d'edat de la pràctica totalitat dels meus fills em convertia en responsable legal de qualsevol decisió" i que va encarregar la gestió i la regularització d'aquestes quantitats a "una persona de màxima confiança" del seu pare i seva. No obstant "lamentablement", explica, durant tots aquests anys no es va trobar el moment de regularitzar aquests fons, fins que ho han fet en els últims dies els membres de la seva família.

Notícies relacionades

Pujol, conscient de la gravetat de la notícia, insisteix que ell "és l'únic responsable" i es compromet a "comparèixer davant les autoritats tributàries" i les judicials "per acreditar aquests fets".

I, finalment, demana "perdó" a "tanta gent de bona voluntat que es poden sentir defraudats en la seva confiança".

Temes:

Jordi Pujol