EL DILEMA DEL SOCIALISME

Idoia Mendia presenta la seva candidatura a liderar el PSE

La dirigent socialista es compromet a liderar "una nova generació per a un nou temps polític"

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / Sant Sebastià

Idoia Mendia ha presentat la seva candidatura a liderar el PSE en substitució de Patxi López, que segueix estudiant la idea de fer el salt a la política nacional. Mendia ha oficialitzat una decisió que es donava per segura en un acte públic celebrat a Bilbao, davant una 'ikurriña' i sense la presència de cap membre de l'Executiva del partit.

Mendia ha declarat sentir-se amb "ganes, compromisos i idees" per situar-se entre "les demandes de les pancartes i les institucions".

Amb el repte de recuperar la confiança dels electors, ha promès que s'esforçarà perquè els socialistes bascos es converteixin en una "eina al servei dels ciutadans".

Notícies relacionades

Amb l'aval de l'experiència adquirida com a portaveu del Govern basc i del PSE, ha anunciat que la seva principal preocupació serà "buscar l'equilibri entre la demanda del carrer i les institucions" i, d'aquesta manera, "aconseguir solucions possibles a problemes reals". A més, la dirigent socialista s'ha compromès a liderar "una nova generació dins del partit per a un nou temps polític".

La candidata socialista, que en les últimes setmanes ha admès que un gran nombre de militants l'han animat a fer aquest pas, té el suport dels pesos pesants del partit. Ahir mateix, el secretari general del PSE de GuipúscoaIñaki Arriola, va avançar que no creu que es presenti cap altre aspirant a la direcció del partit a Euskadi.