Detingut un jove en una localitat de Burgos per enaltiment del terrorisme a les xarxes socials

El noi, amb domicili a Bilbao i de 22 anys, va ser denunciat per amenaçar a través de Twitter un periodista

1
Es llegeix en minuts

Un jove de 22 anys amb domicili a Bilbao ha estat detingut aquest dimecres en la localitat burgalesa de Villasana de Mena per un presumpte delicte d'enaltiment del terrorisme d'ETA a través de les xarxes socials, segons dades del Ministeri de l'Interior.

La investigació va començar quan el periodista J. R. M. M. va posar una denúncia davant la Guàrdia Civil de Guadalajara en què comunicava que havia rebut un seguit d'amenaces a través de Twitter.

Arran d'aquesta denúncia, la Guàrdia Civil va posar en marxa una investigació del perfil des del que suposadament s'havien fet les amenaces denunciades per aquesta persona, en què es va poder constatar que no només amenaçava el denunciant, sinó que entre les seves publicacions habituals apareixen continguts d'enaltiment de l'activitat terrorista d'ETA i de menyspreu a les víctimes del terrorisme, segons han assenyalat les mateixes fonts.

Notícies relacionades

Després de les gestions realitzades amb l'operadora mitjançant Comissions Rogatòries Internacionals, es va poder identificar l'usuari del citat perfil denunciat com a O. E. R. H., de 22 anys d'edat i amb domicili a Bilbao.

El detingut ha estat traslladat a les dependències de la Guàrdia Civil de Medina de Pomar (Burgos), on se li prendrà declaració i serà posat en llibertat a disposició del Jutjat Central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional de Madrid, que entén d'aquesta causa.