Madina: "Si la consulta a Catalunya és pactada i legal, em sembla bé"

"Vull victòries. Necessitem un PSOE d'esquerres", assenyala l'aspirant a liderar els socialistes

Eduardo Madina durant l’entrevista a la cadena SER. / ATLAS

Eduardo Madina durant l’entrevista a la cadena SER.
Eduardo Madina, divendres, durant l’anunci de la seva candidatura a la secretaria general del PSOE.

/

1
Es llegeix en minuts
JUAN RUIZ SIERRA / Madrid

Eduardo Madina, aspirant a liderar el PSOE, no es tanca a un referèndum d'autodeterminació a Catalunya. “Sobre la consulta, si hi ha possibilitats de pacte dins de la legalitat, em sembla bé”, ha assenyalat aquest dilluns a la SER el diputat basc, lleugerament favorit davant Pedro Sánchez per agafar les regnes del partit, cosa que decidiran els 200.000 militants socialistes el 13 de juliol.

L'aposta territorial de Madina, no obstant, consisteix en una reforma “seriosa” de la Constitució per “federalitzar plenament” Espanya. I juntament amb aquest canvi, ha explicat, hi hauria d'haver també una altra modificació que reculli l'“accés a la sanitat i l'educació”. 

La "recuperació del discurs"

Notícies relacionades

El parlamentari biscaí també ha advocat per la recuperació del discurs tradicional del PSOE. “No vull més ensurts electorals. Vull un PSOE perquè els ciutadans guanyin. Vull victòries. Necessitem un PSOE d'esquerres”, ha dit primer. “El PSOE és un partit d'esquerres, que ha ocupat majories. Només en la recuperació del nostre discurs propi tornarem a ocupar majories”, ha afegit després.

Madina, finalment, ha defensat la celebració de primàries obertes al novembre per elegir el pròxim candidat socialista a la Moncloa, tal com estava previst abans de la retirada d'Alfredo Pérez Rubalcaba, i ha demanat un “pla específic” per als que s'han quedat sense feina arrna de l'esclat de la bombolla immobiliària.